10 ian. 2016 | 11:09

CES 2016: Lenovo are un proiector modular care îți face poftă de PowerPoint

ACTUALITATE
CES 2016: Lenovo are un proiector modular care îți face poftă de PowerPoint

Din start admit: nu-mi plac prezentările tip PowerPoint de niciun fel. Totuși, Lenovo a prezentat la CES 2016 ThinkPad Stack Mobile Projector, care bucură corporatiști și oameni ca mine, pentru că nu e doar despre slideshow-uri.

Înainte de Lenovo ThinkPad Stack Mobile Projector au mai fost create proiectoare, ba chiar și unele mobile, și au mai fost prezentate noi moduri de utilizare a unor astfel de gadgeturi. Totuși, cea mai importantă calitate a acestuia e că este modular.

Pentru cine ține la date tehnice, este un proiector cu o rezoluție HD, poți transmite conținut wireless prin Miracast și AirPlay, iar bateria internă îi asigură o autonomie de până la două ore. De asemenea, are un difuzor de un watt, așa că fie te poți uita la filme la birou, fie poți introduce sunet în prezentările tale. Are port HDMI, microUSB și jack de 3,5 mm pentru căști (ceea ce iPhone 7 s-ar putea să nu aibă).

Proiectorul acesta va fi lansat în aprilie 2016 și va costa 400 de dolari. Revenind la acele module despre care vorbeam, primul dintre ele va costa 50 de dolari și va fi lansat tot în aprilie. E vorba de o placă pentru încărcarea wireless a telefoanelor pe standardul Qi (în poza de mai jos, doar fâșia subțire de sub telefon e placa de încărcare, cealaltă e bateria externă care transmite energia – nu e conectat la priză).

Stack Projector de la Lenovo, prezentat la CES 2016-9

Îi vei mai putea adăuga un hard disk de 1TB, o baterie externă (la CES 2016 era una de 5.000 mAh atașată, prin care îți poți încărca alte telefoane), iar pe viitor i-ar putea fi adăugate altele. De asemenea, la Las Vegas mai era disponibil și cu un difuzor extern, astfel încât să devină centru de divertisment. Toate acestea vor fi la vânzare în 2016. La final, obții un turn capabil să fie util și pentru business, și pentru entertainment.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele