07 ian. 2016 | 13:37

CES 2016: ASUS anunță primul monitor din lume care merge doar prin cablu USB-Type C

ACTUALITATE
CES 2016: ASUS anunță primul monitor din lume care merge doar prin cablu USB-Type C

CES 2016 vine cu multe surprize plăcute, unele mai plăcute ca altele, mai ales când acestea implică țara noastră. Totuși, când vine vorba de monitoare se pare că ASUS a decis să abandoneze conexiunile clasice post-HDMI și să meargă pe o formulă universală pe bază de USB ce oferă viteze de 10Gb/s mulțumită noului cablu USB-Type C.

Noul monitor de la ASUS care va merge exclusiv prin cablu USB se numește MB169C+ și este un ecran portabil pe care îl vei putea conecta la… alte aparate.

În ciuda faptului că practicalitatea noului ecran este oarecum scăzută (la ce fel de dispozitive am avea nevoie să conectăm un monitor portabil de 800g care să și aibă un port cu ieșite USB-Type C, nu știm) demonstrația tehnologică este, fără îndoială, impresionantă.

Noul monitor își ia și curentul, de asemenea, tot prin intermediul cablului USB-Type C, nemaifiind nevoie să cauți o priză separată să poți conecta ecranul la curent. Cum am zis mai sus, MB169C+ are o greutate de 800g și are o grosime de doar 8.5mm, deci nu e o problemă să-l cari în altă parte.

În rest, display-ul are câteva specificații impresionante. Are o rezoluție de 1920×1080 și beneficiază de tehnologia IPS pentru a păstra acuratețea culorilor indiferent de unghiul din care privești monitorul.

ASUS nu a anunțat când anume noul aparat ar putea apărea pe piață sau cât ar costa, însă dacă vei avea vreodată nevoie neapărat de un al doilea ecran portabil pentru multitasking noul ASUS MB169C+ ar putea fi o soluție pentru tine.