25 iun. 2016 | 20:43

Motivul pentru care femeilor nu le plac băieții buni

ȘTIINȚĂ
Motivul pentru care femeilor nu le plac băieții buni

Cercetătorii austrieci au efectuat de curând un studiu cu privire la preferințele femeilor în materie de bărbați.

La prima vedere, narcisiștii și psihopații nu ar părea genul de persoane care ar putea să atragă un număr mare de femei. Însă un grup de cercetători austrieci țin să contrazică această idee, iar rezultatele unui experiment efectuat de ei de curând par a demonstra că femeilor, într-adevăr, nu le plac băieții buni.

Studiul a fost efectuat pe 90 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani. Acestea au luat parte la o activitatea denumită ”speed dating”(ăn care au cunoscut făcut cunoștință cu foarte mulți bărbați, într-o timp scurt), pentru a le permite cercetătorilor să studieze ”triada” de trăsături negative ale unei persoane: narcisismul, machiavelismul și psihopatia.

Rezultatele lor au fost cel puțin interesante. La speed dating, cei care beneficiau de trăsăturile menționate mai devreme s-au bucurat de un succes considerabil, însă relațiile pe care aceștia le pot stabili par a fi doar de scurtă durată. Având în vedere caracteristicile cu care avem de-a face aici, probabil că această concluzie nu ar trebuie să ne surprindă foarte mult.

Astfel, persoanele extrem de inteligente, dar care se gândesc foarte puțin la cei din jurul lor, vor reuși să atragă mult mai multe femei. Din declarațiile cercetătorilor, însă, rezultă că aceștia nu ar putea reuși să întrețină o relație pe termen lung. Pentru asemenea lucruri, este nevoie de alte trăsături extrem de important, printre care se numără și extraversiunea și capacitatea unei persoane de a fi agreabilă.

Pe parcursul studiilor, atractivitatea fizică și și narcisismul s-au dovedit a fi cea mai bună combinație de caracteristici pentru femeile care vor să aibă un succes mai mare în rândul bărbaților. În cazul bărbaților, narcisismul ar fi înlocuit de extraversiune. Desigur, trebuie să ținem cont de faptul că experimentul a fost efectuat doar pe un număr de 90 de persoane. Cercetătorii speră să studieze grupuri mai mari în viitor, pentru a-și putea forma o idee mai clară.