07 iul. 2016 | 19:07

Cel mai nou smartphone Blu se laudă cu o autonomie impresionată și un preț decent

ACTUALITATE
Cel mai nou smartphone Blu se laudă cu o autonomie impresionată și un preț decent

Un producător de telefoane mobile din SUA, Blu, a lansat un nou telefon cu o autonomie impresionantă a bateriei.

Dacă marea majoritate a telefoanelor moderne cu ecran tactil și funcții avansate funcționează cel mult o zi, reprezentanți ai companiei americane Blu au decis să schimbe această tendință. Astfel, recent lansat pe piață, noul telefon Energy XL are o baterie cu o capacitate de 5.020 mAh, suficient cât să ofere cifre de performanță impresionante.

Producătorul anunță că telefonul ar trebui să funcționeze, la o utilizare standard, timp de 72 de ore sau 30 de zile în stand-by. Prin comparație, Samsung Galaxy S7 oferă doar 22 de ore de conversații în 3G, cu o baterie de 3,000 de mAh.

Telefonul are un ecran tactil de 6 inch, protejat de generația Gorilla Glass 3, vine echipat cu un procesor de 1.3GHz Octa Core, 3 GB de ram, stocare de 64 de GB și spațiu pentru card microSD de până la 128 GB. Dimensiunile telefonului sunt de 160.9 x 81.2 x 8.4mm și cântărește 208g. Dispozitivul folosește și o funcție de scanare a amprentei, așa cum se regăsește la producătorii internaționali Apple și Huawei. Energy XL vine din fabrică cu sistemul de operare Android 5.1 Lollipop.

O parte din analizele inițiale sunt pesimiste, iar criticii spun că dimensiunile mari ale ecranului ar putea să fie de vină pentru o viață a bateriei mult sub estimările producătorului. Momentan, telefonul este disponibil pe site-ul Amazon, la prețul de 300 de dolari (aprox. 1.224 lei) și este compatibil doar cu rețelele de telefonie mobilă din SUA.

Autor: Radu Bălășoiu