14 nov. 2016 | 11:48

Ceasul inteligent Nokia, prezentat într-un videoclip

ACTUALITATE
Ceasul inteligent Nokia, prezentat într-un videoclip

Înainte de a fi preluată de Microsoft, Nokia ar fi lucrat la un ceas inteligent.

Pe parcursul timpului, Nokia a pornit mai multe proiecte pe care nu a avut ocazia să le transforme în produse comerciale, iar unul dintre cele mai interesante ar fi fost un smartwatch. După cum scrie site-ul Slashgear, ceasul ar fi avut numele de cod Moonraker. Într-adevăr, dispozitivul nu a ajuns niciodată pe piață, însă câteva exemplare au fost produse, iar de curând,  un utilizator YouTube a avut recent ocazia de a testa unul dintre acestea.

Din câte se pare, ceasul inteligent Moonraker era dezvoltat de către compania finlandeză înainte ca aceasta să vândă divizia mobile celor de la Microsoft, în anul 2013. În aceste condiții, este ușor de explicat design-ul relativ simplu al interfeței de utilizare. Așa cum scrie și site-ul menționat mai sus, din anumite puncte de vedere, interfața ne amintește de Galaxy Gear, primul smartwatch lansat de către Samsung.

Ceasul beneficia de un ecran tactil și avea capacitatea de a-l informa pe utilizator în legătură cu apelurile pierdute și mesajele primite. De asemenea, acesta putea număra pașii efectuați de o persoană, feature-ul respectiv fiind mult mai important în urmă cu trei ani de zile. Din păcate pentru finlandezi, planurile legate de ceasul inteligent au fost abandonate după ce Microsoft a achiziționat divizia mobile.

Gigantul din Redmond a vândut în acest an brandul finlandez către HMD Global, o companie care ar fi fost formată cu scopul de a produce telefoane Nokia. Alături de FIH Mobile Limited, un subsidiar al Foxconn, HMD va produce telefoane în următorii zece ani. Primul terminal ar putea avea numele D1C, iar câteva imagini și informații în legătură cu acesta au apărut zilele trecute.

Desigur, este posibil ca imaginile să nu fie autentice, însă site-ul AnTuTu menționează că am putea vedea un display Full HD, care ar ascunde sub el un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430, cu un GPU Adreno 505. De asemenea, lista de specificații ar include nu mai puțin de 3GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor personale.