09 mart. 2016 | 08:11

Ce faceți cu email-urile din 1970 primite pe iPhone

ACTUALITATE
Ce faceți cu email-urile din 1970 primite pe iPhone

Apple se pare că are o problemă gravă cu anul 1970, iar cea mai recentă dovadă a acestui fapt a fost simțită de posesorii de iPhone care au început să vadă email-uri primite din acel an.

Se întâmplă ceva ciudat în noua versiune de iOS, iar problema are legătură cu o dată fără o semnificație evidentă – 1 ianuarie 1970. După o lungă perioadă de timp în care iPhone-urile s-ar fi transformat în bibelouri dacă cineva le-ar fi fixat data pe 1 ianuarie 1970, acum s-a descoperit o nouă problemă ce are legătură cu aceeași zi fatidică.

Mai mulți utilizatori de iPhone și iPad au început de câteva zile să publice online capturi de ecran ale aplicației Mail în care se pot vedea clar mesaje fără expeditor, subiect sau conținut din 1 ianuarie 1970. În teorie nu ar trebui să reprezinte neapărat o problemă, dacă le-ați fi putut șterge, dar se pare că banalul gest de swipe peste denumirea lor nu se reflectă în posibilitatea de a le elimina. Sub nici o formă nu afectează funcționarea unui iPhone, dar prezența lor este  cu atât mai frustrantă cu cât știi că Apple este vinovată de apariția lor.

Aparent, cei mai afectați de această problemă sunt cei care au călătorit recent și au schimbat fusul orar, bazându-se pe faptul că iPhone-ul va face automat tranziția. În orice alte circumstanțe, este puțin probabil să întâmpinați acest bug. Există însă o soluție foarte simplă la problemă. Ieșiți din aplicația Mail și țineți apăsat 15 secunde pe butoanele Home și Power de la iPhone sau iPad. Acest gest va închide și redeschide aparatul, iar mesajel din 1970 ar trebui să dispară automat.

În teorie, iminentul iOS 9.3 va remedia problema setării datei la iPhone în 1970, dar având în vedere că acela nu s-a lansat încă oficial, singura soluție continuă să fie demontarea telefonului, deconectarea și reconectarea bateriei la placa de bază.

iOS-undeletable-emails-from-1970

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele