16 dec. 2016 | 09:38

Cât de mult a crescut Instagram în 2016

ACTUALITATE
Cât de mult a crescut Instagram în 2016

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, înregistrând în 2016 una dintre cele mai mari creșteri de la creația sa încoace.

Creșterea site-ului Instagram nu încetinește, chiar dacă a ajuns deja la o comunitate de peste jumătate de miliard de utilizatori. Ba din contră, creșterea devine chiar accelerată, având în vedere progresele înregistrate de site-ul construit în jurul fotografiilor, în ultimul an.

Momentan, Instagram are 600 de milioane de utilizatori, trecând recent de acest prag. Ce este cel mai important din acest număr este că ultimii 100 de milioane de utilizatori s-au înregistrat pe site în ultimele 6 luni. Cu alte cuvinte, creșterea site-ului accelerează, contrar predicțiilor normale de progres.

Când Instagram a ajuns la 500 de milioane de utilizatori, a adunat ultima sută de milioane de conturi în 9 luni, în comparație cu etapa de acum. Dar ce cauzează această creștere accelerată a site-ului.

Nu se știe exact câți dintre acești utilizatori sunt activi, dar se estimează că o bună parte dintre aceștia au conturi pe care le verifică regulat. La ultimul update, Instagram a arătat că 300 de milioane de persoane folosesc zilnic aplicația, la care se adaugă, cu siguranță, alte zeci de milioane care verifică ocazional update-urile apărute, arată engadget.com.

Serviciul nu atribuie în mod direct succesul unor anumiți factori, dar putem intui că sunt câțiva ce au un rol important în această creștere. Obsesia Instagram de a semăna cât mai mult cu Snapchat pare să devină populară. De ce ți-ai împărți timpul între două aplicații când poți crea Stories și poți trimite fotografii ce dispar, în același loc unde oricum publici destule fotografii?

Decizia Twitter de a renunța la Vine s-ar putea să fi influențat creșterea Instagram, de asemenea, deoarece videoclipurile scurte pot fi postate și aici. De asemenea, creșterea performanțelor camerelor foto poate fi un alt motiv pentru care aplicația crește. Rămâne de văzut, însă, dacă funcțiile precum cele ale Snapchat și live streaming-ul sunt suficiente pentru a menține acest ritm de creștere