16 dec. 2016 | 15:15

Cât costă înlocuirea unei căști AirPods de la Apple

ACTUALITATE
Cât costă înlocuirea unei căști AirPods de la Apple

Compania Apple publică o informație cu privirea înlocuirii de căști AirPods, iar costul acestei operațiuni i-ar putea dezamăgi pe fani.

Apple arată că cei care au ghinionul să-și piardă una din căștile AirPods vor avea de plătit o sumă destul de consistentă pentru înlocuire. Aceste căști s-au lansat destul de curând, după mai multe amânări ale datei oficiale de lansare, din diverse motive.

Căștile AirPods sunt deja disponibile pentru cumpărare, iar costul este de 159 de dolari pentru o pereche. Acestea sunt vândute cu un încărcător care se conectează la dispozitivele Apple, cum ar fi iPhone-urile sau laptopurile Mac, prin Bluetooth.

Un specialist este de părere că noile căști wireless sunt “foarte ușor de pierdut”, în comparație cu cele tradiționale, care au fir. Acesta a mai arată că noile căști au un design destul de ciudat, dar că vin și cu o serie de avantaje în comparație cu modelele tradiționale.

Înlocuirea unei singure căști AirPods, în caz că aveți ghinionul să pierdeți una dintre acestea, va costa 69 de dolari, costul reprezentând aproape jumătate din costul întregii perechi. ”Nu este nimic surprinzător în faptul că dacă pierzi ceva, trebuie să plătești pentru a-l avea din nou”, spune analistul Ian Fogg. “Ceea ce cred că este mai frapant la acest lucru, este mai mult faptul că, aceste AirPods fiind foarte mici, sunt șanse mai mari să le pierzi”, mai adaugă acesta.

El vorbește și despre beneficiul cel mai important al căștilor, ce nu mai au un fir care să îți pună probleme în viața de zi cu zi. Fogg mai mai crede că această tehnologie a căștilor wireless va avansa, existând posibilitatea de creare a unei metode de localizare.

“Apple ar putea crea aplicația Find My AirPods”, concluzionează Ian Fogg.

Nici bateriile din interiorul căștilor nu sunt ieftine. Acestea se uzează în timp, iar înlocuirea unei asemenea baterii va costa 49 de dolari.