14 iun. 2016 | 10:38

Care sunt iDevice-urile compatibile cu iOS 10

ACTUALITATE
Care sunt iDevice-urile compatibile cu iOS 10

Conform descrierii din cadrul WWDC 2016, iOS 10 sună foarte bine în teorie. Din păcate, nu ne vom putea bucura cu toții de el.

Ca de fiecare dată, când vorbim de lansarea unei noi versiuni de iOS, nu toți posesorii de iPhone, iPad sau iPod Touch își vor putea instala sistemul de operare. Mai mult decât atât, nu la toți se va mișca la fel de bine și o mare parte dintre funcțiile noi, chiar dacă fac parte din iOS 10, nu vor fi disponibile tuturor.

Din fericire, există o listă oficială de compatibilitate cu noua platformă, iar dacă aveți unul dintre aparatele menționate, puteți sta liniștiți, deoarece din toamnă îl veți putea instala. În primul rând, pentru prima oară, dispozitivele mai vechi de iPhone 5 vor fi tăiate de pe listă.

Ca urmare, dacă aveți un iPhone 4 sau 4S, nu mai puteți face upgrade de firmware și singura soluție este să vă cumpărați un nou telefon.

Asta înseamnă că sunt privilegiați posesorii de iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5c, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S și iPhone 6S Plus. În mod evident, lista include și viitoare iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

În materie de iPad-uri, iOS 10, spre surprinderea tuturor, va fi compatibil cu orice tabletă Apple în afară primei generații. Astfel, dacă aveți un iPad mini de la prima la a patra generație, un iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2 sau un iPad Pro de 9,7 sau 12,9 inci, puteți rula iOS 10 fără probleme. Personal, nu cred că se va mișca foarte bine pe iPad 2 sau iPad 3, dar asta e altă poveste. Cei care se bucură în continuare de un iPod Touch, pot instala iOS 10 doar dacă au a cincea au a șasea generație a gadgetului.

În definitiv, iOS 10 va rula pe marea majoritatea a iDevice-urilor lansate în ultimii 4 ani. O veste foarte bună, având în vedere că posesorii de terminale cu Android sunt trecuți cu vederea când vine vorba de actualizări după maxim doi ani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele