17 aug. 2016 | 09:21

Ce producător lansează mai rapid actualizările de Android

ACTUALITATE
Ce producător lansează mai rapid actualizările de Android

Când vine vorba de actualizări de Android, cei mai mulți producători de telefoane nu sunt foarte eficienți. Se pare însă există și excepții de la regulă.

Având în vedere numărul foarte mare de vulnerabilități periculoase care se descoperă deseori pentru platforma de mobile a celor de la Google, nu ar trebui să vină ca o supriză publicarea unui număr important de actualizări de Android. Din păcate, prea puține dintre ele ajung la utilizatori în timp util, iar numărul celor care ajung la posesorii de dispozitive ieftine este și mai mic, dacă nu inexistent. Din acest motiv, ar fi bine să aveți în vedere graficul de mai jos, data viitoare când cochetați cu ideea unei noi achiziții.

Studiul a fost publicat de Apteligent și pornește de la distribuția Android 6.0 Marshmallow în Statele Unite. Luând însă în calcul faptul că aceleași actualizări ajung în fiecare colț al mapamondului aproape în același timp, puteți considera că informațiile de mai jos sunt la fel de relevante în România, precum în SUA.

Trecând însă peste detaliile de fond, important este un singur lucru. Pe prima poziție au ieșit cei de la Motorola. Se pare că aceștia sunt cei mai eficienți în lansarea de update-uri pentru dispozitivele proprii. Poziția a doua este ocupată de cei de la LG, urmați de HTC. Sony, ZTE și Samsung sunt cu mult în spate.

Deși topul este destul de dezamăgitor pentru posesorii de smartphone-uri Samsung, problema în cazul gigantului sud coreean este portofoliul mult prea vast de produse. Este imposibil să lansezi 20 de terminale anual și să publici actualizări de firmware pentru toate în timp util. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Motorola și HTC își permit să facă o treabă mai bună la același capitol.

Ar fi interesant de văzut dacă anunțurile celor de la LG pentru viitorul apropiat ar putea influența topul de mai sus. Nu de alta, dar LG V20, ce va ajunge pe piață la începutul lunii septembrie, va fi primul telefon cu Android 7.0 Nougat. De asemenea, compania sud coreeană deja a anunțat un program de preview Android 7.0 pentru posesorii de LG G5.
motorola-update-release

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele