31 mai 2016 | 07:08

Captain America: Civil War învinge Deadpool la încasări

ENTERTAINMENT
Captain America: Civil War învinge Deadpool la încasări

În cazul în care mai exista vreun dubiu legat de eficiența universului cinematic Marvel la box office, tocmai a fost spulberat de Captain America: Civil War. 

A devenit aproape inevitabil să nu fi văzut vreun film construit în jurul caracterelor Marvel la cinema în ultimii ani. Mai fascinant decât atât este însă faptul că, aproape fiecare film nou, îl depășește pe precedentul la încasări. Este suficient să vă uitați la Captain America: Civil War și nivelul spectaculos al încasărilor înregistrate de acesta pentru a avea o vedere de ansamblu.

În principiu, anul 2016, până acum, deja a fost încărcat de câteva titluri spectaculoase cu potențial de recorduri la Box Office, The Jungle Book, Zootopia sau Batman V Superman. De asemenea, să nu uităm de Deadpool, filmul care a scris istoria în materie de încasări la cinema când vine vorba de lungmetraje interzise minorilor. În altă ordine de idei însă, Deadpool face de asemenea parte din MCU – Marvel Cinematic Universe, doar că este legat de seria X-Men.

Tocmai s-a confirmat oficial că în 2016, Captain America: Civil War a devenit cel mai profitabil film la cinema. Informația vine de la Box Office Mojo care a asociat încasări de 372,6 milioane de dolari doar în Statele Unite celui mai nou film cu super eroi de la Marvel. Poziția a doua în clasament este ocupată în mod previzibil de Deadpool cu 362,8 milioane de dolari.

La nivel global, situația nu este cu nimic mai puțin roz pentru Captain America: Civil War. Ultimele statistici au confirmat depășirea pragului de 1,1 miliarde de dolari global, în comparație cu cele 736 milioane înregistrate de Deadpool. Conceptual, Deadpool mai are o șansă după ce va ajunge în cinematografele din Japonia pe 1 iunie.

Filmele construite în jurul caracterelor Marvel generează foarte mulți bani și, în fiecare an, pentru cel puțin următorii 10, vom vedea câte o peliculă nouă. Rămâne să vedem dacă la un moment dat rețeta va renunța să mai funcționeze.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele