13 iul. 2016 | 18:46

Cum ar putea arăta Dacia Grand Duster, SUV-ul cu șapte locuri

ENTERTAINMENT
Cum ar putea arăta Dacia Grand Duster, SUV-ul cu șapte locuri

Dacia Duster este unul dintre cele mai apreciate SUV-uri din Europa, mulțumită prețului scăzut și performanțelor bune. Dacia Grand Duster ar urma să fie lansat curând, iar modelul va avea șapte locuri. 

Dacia a livrat, la nivel global, peste patru milioane de autoturisme și nu are planuri să își oprească ascensiunea prea curând. Brandul românesc deținut de Renault ar urma să lanseze un Duster nou în 2017, dar și o versiune mai mare a acestuia, în 2018.

Numele acestui model cu șapte locuri ar urma să fie Dacia Grand Duster și ar putea avea un design mai rafinat, considerabil mai atrăgător decât cel al modelului disponibil actual.

Potrivit AutoExpress, Dacia Grand Duster ar urma să aibă o lungime de 4,7 metri, cu 20 de centimetri mai mari decât versiunea standard a Dusterului din 2017. Modelul actual măsoară 4,3 metri în lungime.

Aceste dimensiuni vor transforma Dacia Grand Duster într-un concurent pentru Nissan X-Trail și Kia Sorento, dar ar putea avea un preț mult mai competitiv.

Dacă imaginile și informațiile puse la dispoziție de sursa citată mai sus sunt veridice, Dacia Grand Duster ar putea costa în jur de 15.500 de euro, un preț foarte bun pentru un SUV cu șapte locuri.

Pentru a ajunge la această sumă, cei de la Dacia nu vor moderniza considerabil interiorul, dar versiunile premium ar putea avea controlul climei, navigare prin satelit și senzori pentru parcare.

Dacia Grand Duster în versiune full option și cu tracțiune 4×4 ar putea ajunge chiar la 21.500 euro, însemnând că va fi cea mai scumpă mașină produsă sub brandul românesc.

În ceea ce privește motorizările, este posibil să vedem modele cu 124 de cai putere cu capacitate de 1,2 litri turbo pe benzină, iar versiunea diesel va avea capacitate de 1,6 litri și 130 de cai putere.

Rămâne de văzut dacă informațiile puse la dispoziție de site-ul britanic sunt veridice, deoarece în acest punct este greu de verificat, prezentând imaginile în exclusivitate.