05 dec. 2016 | 11:30

Cum blochezi un hoț în mașina furată

ENTERTAINMENT
Cum blochezi un hoț în mașina furată

Un hoț care a furat o mașină BMW a fost prins într-un mod extrem de interesant.

Oricine va dori să fure o mașină produsă de BMW se va gândi de două ori înainte de a-și duce planurile la capăt, având în vedere o întâmplare recentă. După cum scriu cei de la Gizmodo, un hoț din Statele Unite ale Americii a fost capturat de curând de autorități într-un mod foarte ciudat.

Din câte se pare, acesta se afla în căutarea unor mașini pe care le-ar putea fura când a descoperit un BMW 550i cu cheia în contact. În condițiile în care șoferul nu se afla înăuntru, hoțul s-a urcat la volanul vehiculului și a plecat. Proprietarul se căsătorise cu o zi înainte și împrumutase mașina unui prieten. El a aflat că mașina a dispărut la ora 5:00 și a raportat furtul autorităților.

Acestea, la rândul lor, au apelat la o soluție foarte interesantă. Astfel, poliția a contactat producătorul BMW, iar angajații companiei au reușit să le comunice locația exactă a vehiculului. În mod interesant, oamenii legii au găsit vehiculul parcat, iar hoțul dormea în interiorul acestuia. ”Angajații BMW au putut bloca de la distanță portierele mașinii, închizându-l pe suspect. Ofițerii l-au trezit pe suspect, care a încercat imediat să plece, însă nu a reușit”, scrie într-un comunicat oficial transmise de către Departamentul de Poliție din Seattle.

Polițiștii ar fi găsit și droguri la fața locului, însă, pentru moment, nu avem multe alte informații cu privire la suspect. Blocarea mașinii de la distanță ar fi fost posibilă grație sistemului ConnectedDrive, care se bazează pe o cartelă SIM. Producătorul german a anunțat în anul 2015 că va îmbunătăți securitatea sistemului ConnectedDrive după ce o organizație din țara natală a descoperit că poate trimite orice comandă sistemului, care, în acea perioadă, nu folosea nicio formă de criptare. Mai mult decât atât, un cercetători din domeniul securității online a descoperit în iunie 2016 că portalul web dedicat ConnectedDrive avea vulnerabilități, care le permitea hackerilor să compromită un autovehicul prin intermediul unui browser.