18 oct. 2016 | 11:09

BlackBerry Mercury, cu tastatură QWERTY, pare o idee foarte bună

ACTUALITATE
BlackBerry Mercury, cu tastatură QWERTY, pare o idee foarte bună

Au existat foarte multe zvonuri legate de ieșirea iminentă a BlackBerry din producerea directă de telefoane. Până atunci însă, se pare că vom mai avea parte de câteva gadgeturi noi, precum BlackBerry Mercury.

CEO-ul companiei canadiene a făcut numeroase declarații în trecut legate de lansarea unor telefoane cu tastatură QWERTY, folosind aranjamentul și designul popular patentat în urmă cu foarte mulți ani. Primele zvonuri despre astfel de aparate au apărut în luna iunie a acestui an și, la momentul respectiv, se credea că va fi vorba de trei telefoane. Primul dintre ele a fost DTEK50, iar al doilea, ce continuă să nu fie anunțat oficial, va fi DTEK60.

Luând în calcul faptul că acele zvonuri s-au adeverit într-o oarecare măsură, foarte mulți au fost convinși că este doar o chestiune de câteva luni până când un al treilea BlackBerry va fi anunțat oficial. Deși este greu de apreciat unde va ajunge să fie comercializat ipoteticul BlackBerry Mercury, un lucru este sigur. Respectivul terminal va incorpora o tastatură fizică. În plus, ar trebui să ajungă la utilizatori la începutul lui 2017.

Prea multe detalii nu s-au știut despre BlackBerry Mercury până când nu a apărut în baza de date a Geekbench, cu numele de cod BlackBerry BBB100-1. Legătura dintre cele două nume nu este foarte evidentă, dar cei de la GSM Arena sunt convinși că vorbim de Mercury, deoarece BlackBerry nu mai lucrează la alte dispozitive momentan.

În privința configurației hardware, BBB100-1 de la BlackBerry nu își propune să fie un concurent serios pentru vârfurile de gamă de la ora actuală. În principiu, cu un octa-core de la Qualcomm tactat la 2 GHz – Snapdragon 625, 3GB RAM și o memorie internă de 32GB, acesta va fi un aparat mainstream. Va fi preinstalat cu Android 7.0 Nougat și se va ascunde în spatele unui panou de 4,5 inci cu o rezoluție nativă Full HD. Raportul de aspect al ecranului va fi 3:2, iar dedesubt va avea o tastatură QWERTY. Cele două camere vor fi de 18, respectiv 8 megapixeli, pe când bateria va avea 3400 mAh.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele