24 iun. 2016 | 11:39

Bicicleta electrică de la Xiaomi este arătoasă, ieftină și rapidă

ACTUALITATE
Bicicleta electrică de la Xiaomi este arătoasă, ieftină și rapidă

În cazul în care nu ați reușit în trecut să asociați brandul Xiaomi cu o varietate foarte mare de gadgeturi și dispozitive, lansarea noii biciclete eletrice a chinezilor s-ar putea să vă convingă. 

După doar câteva zile de speculații și un anunț oficial misterios, despre care nu știam exact la ce face referire, chinezii au anunțat noua Xiaomi Mi Qicycle

Xiaomi este o forță de neoprit când vine vorba de smartphone-uri, iar cu un pic de noroc s-ar putea să fie relevantă și domenii precum producția de drone și, mai recent, de biclete electrice accesibile.

Intitulată Xiaomi Mi Qicycle, bicicleta din imaginile alăturate este o creație a celor de la iRiding, dar având în vedere că Xiaomi este acționar majoritar la respectivul startup, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că noua creație face parte din seria Mi de aparate. Cu un preț de invidiat, de aproximativ 460 de euro după conversie, Mi Qicicle este urmașul Qicycle R1. Anunțată pentru prima oară în luna martie a acestui an, respectiva bicicletă era însă realizată aproape exclusiv din fibră de carbon și avea atașată o valoare generoasă de aproximativ 3000 de euro.

Din fericire, în timp Cicycle R1 era destinată celor cu buzunare adânci, noua Xiaomi My Cicyle este pentru noi toți. Cu un design ce pare să ne aducă aminte de un Pegas autohton, bicicleta are o greutate de 15,4 kilograme, cam de două ori mai mult de R1. În plus, Mi Qicycle se poate plia cu ușurință în două pentru un transport mai facil. Bicicleta electrică este construită în jurul unui motor de 250 watti, are trei viteze și, în mod evident, suportă și funcționarea prin pedalare. În final, puteți atinge pragul de aproximativ 45 de kilometri distanță parcursă pe o singură încărcare.

Pentru ca pachetul să fie complet, Xiaomi Mi Qicycle este o bicicletă deșteaptă, cu conectivitate Bluetooth și aplicație de smartphone. Prin intermediul acesteia din urmă, puteți vedea în timp real statistici legate de performanța bicicletei și detalii despre cursa pe care tocmai ați realizat-o, împreună cu suport pentru navigație prin GPS.

Marea problemă cu această creație este că momentan e disponibilă doar în China și sunt șanse destul de mici ca Xiaomi să facă eforturi pentru a o comercializa și în alte colțuri ale mapamondului.

xiaomi-mi QiCYCLE-2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele