18 sept. 2016 | 09:55

Bătrânul HTC HD2 nu a murit: rulează Android 7.0 Nougat

ACTUALITATE
Bătrânul HTC HD2 nu a murit: rulează Android 7.0 Nougat

Dacă sunteți utilizatori de Android, este imposibil să nu vă fi frustrat problema actualizărilor lente care întârzie sau nu vin niciodată. Bătrânul HTC HD2 se pare că este însă imun.

În timp ce un creator important de smartphone-uri, precum Samsung, LG sau HTC vă oferă rareori actualizări de Android după mai mult de un an, comunitatea creativă a celor de la XDA Developers se pare că sunt hotărâți să nu treacă în neființă faimosul HTC HD2. În principiu, toți cei care își doresc update-uri regulate ajung să apeleze la comunitatea XDA, dar nimeni nu se aștepta că un telefon cu o vechime 7 să mai trezească interesul internauților.

HTC HD2 este printre singurele excepții de la regulă. Nici măcar un iPhone nu primește update-uri după atâția ani. Cu toate acestea, în contextul în care vorbim de un smartphone ce inițial s-a comercializat cu Windows Mobile 6.5, HD2 a trecut prin numeroase transformări de-a lungul anilor. Prima schimbare radicală a suferit-o în momentul în care a început să ruleze Android 4.4 KitKat. Aproximativ un an mai târziu, a venit momentul actualizării la Android 6.0 Marshmallow, cu mici minusuri de funcționalitate.

Cu toate acestea, ambiția proiectului HTC HD2 reînviat continuă să se reflecte într-un set de rezultate spectaculoase. Cea mai recentă performanță implică instalarea recent lansatului Android 7.0 Nougat pe telefon. În contextul în care aceste sistem de operare abia a ajuns pe Nexus 6 și acolo a cauzat probleme importante de autonomie, realizarea este cu atât mai impresionantă.

Trecând însă peste faptul că există un undeva un HTC HD2 cu Android 7.0 Nougat pe el, având în vedere că telefonul are doar 448MB RAM, nu este cel mai sprinten. De asemenea, funcția de telefon momentan nu este funcțională. Doar partea de WiFi și redarea audio sunt active. Dacă vreți să urmăriți evoluția proiectului, nu ezitați să accesați această pagină XDA Developers.android_70_hd2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele