Una dintre cele mai noi invenții ale oamenilor de știință de la Universitatea din Tel Aviv poate repara inimile rănite. Iar de data aceasta, nu ne referim la inimile frânte din dragoste, ci de cele afectate de boli reale.

Experții au creat un bandaj-cyborg pentru inimă, care combină țesuturile vii cu componentele electronice, pentru a înlocui părțile afectate ale organului. Bandajul se poate contracta și extinde precum un țesut cardiac uman. Părțile electronice, pe de altă parte, permit medicilor să monitorizeze starea pacienților de la distanță. Aceștia s-ar putea conecta pur și simplu la computer, pentru a vedea dacă implantul funcționează așa cum trebuie. Dacă ceva nu e în regulă, specialiștii ar putea elibera medicamente care să regleze nivelurile de oxigen și să vindece eventualele inflamații, potrivit Engadget.

Tesut cardiac cyborg

Pe lângă evidentele avantaje, ar fi și câteva puncte nu tocmai pozitive: orice funcționează pe bază de conexiune la internet și dispozitive electronice poate fi hackuit. Fiind conștienți de acest pericol, cercetătorii intenționează să dezvolte un bandaj care să se regleze singur, fără necesitatea intervenției umane. Unul dintre principalii autori ai studiului, Tal Dvir, spune că aplicațiile practice ale acestei tehnologii ar necesita ceva mai mult timp, ceea ce era de așteptat. În plus, acesta speră să creeze și creiere bionice sau țesuturi spinale, pentru a trata problemele neurologice.