09 sept. 2016 | 12:13

Banca Americii: e o șansă de 20-50% ca realitatea în care trăim să fie o simulare

ACTUALITATE
Banca Americii: e o șansă de 20-50% ca realitatea în care trăim să fie o simulare

Oricât ar părea de ciudat, chiar și băncile se alătură teoriei potrivit căreia realitatea noastră e, în esență, doar o simulare, demnă de o adaptare a scenariului original Matrix.

„Declarația” vine de la Merril Lynch, o companie de servicii financiare care aparține de Banca Americii. Firma citează personalități precum Elon Musk, Neil deGrasse Tyson și Nick Bostrom, susținând că e o șansă de 20-50% ca realitatea în care trăim să fie doar o simulare, potrivit Business Insider.

În aprilie 2016, cercetătorii s-au întâlnit la Muzeul American de Istorie Naturală, tocmai pentru a dezbate această ipoteză controversată. Argumentul principal ar fi faptul că și noi ne apropiem de simulări fotorealiste 3D, în care se pot implica milioane de oameni simultan. Există o posibilitate ca datorită inteligențelor artificiale, realității virtuale și avansării tehnologice în general, membrii civilizației viitorului să fi realizat o simulare a strămoșilor lor (adică a noastră).

Banca Americii - traim intr-o simulare

Compania vorbelte și despre cele trei scenarii propuse de Nick Bostrom în ceea ce privește rasa umană. Primul ar fi extincția înainte atingerii unui nivel post-uman, al doilea ar fi atingerea acestui nivel, dar fără simularea istoriei, iar al treilea implică faptul că deja ne aflăm în matrix. Studiul a fost publicat în 2003, iar vestea proastă e că Bostrom concluzionează că s-ar putea să nu aflăm niciodată care este adevărul

[readmore]

În cadrul Code Conference de anul acesta, Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, a declarat că există o șansă la câteva miliarde ca noi să trăim, într-adevăr, într-o simulare realizată de o civilizația mult mai avansată decât a noastră. El specificat, de asemenea, că își dorește ca acest lucru să fie adevărat, deoarece, în caz contrar, lumea ar putea lua sfârșit la un moment dat.

Pentru a-și susține punctul de vedere, Musk a făcut referire la industria jocurilor video. ”Cel mai puternic argument când vine vorba de prezența noastră într-o simulare este următorul: cu 40 de ani în urmă, aveam Pong, un joc cu două patrulatere și un punct. La stadiul acel ne aflam. Acum, după 40 de ani, avem simulări 3D realiste cu milioane de persoane care joacă în același timp și acestea devin din ce în ce mai bune. Iar în curând vom avea realitate virtuală. Dacă iei în calcul orice rată de îmbunătățire, atunci jocurile nu vor putea fi diferențiate de realitate”, a declarat Musk.