30 dec. 2016 | 08:35

O autoritate importantă refuză să recomande noile MacBook Pro-uri

VIDEO ACTUALITATE

Sistemele MacBook Pro de la Apple sunt unele dintre cele mai scumpe din lume și, pentru prima oară, nu sunt recomandate de Consumer Reports.

Consumer Reports este una dintre autoritățile importante din domeniul testării de gadgeturi. Un raport pozitiv de la respectiva instituție poate spori semnificativ vânzările unui aparat sau, dacă este negativ, poate influența vânzările în direcția opusă. Pentru a avea un pic de context în ceea ce privește cel mai recent raport al autorității, merită să rețineți că nu s-a întâmplat niciodată ca un MacBook Pro să primească un review negativ de la Consumer Reports, până la lansarea modelului din acest an.

În ultimele luni de la lansarea noilor sisteme portabile Apple, am detaliat în mai multe circumstanțe situații în care utilizatorii s-au plâns de probleme cu autonomia. Aparent, aceasta fluctuează foarte tare, iar dacă folosești aplicații mai complexe de editare foto/video, scade mai jos de jumătatea valorilor specificate de către gigantul din Cupertino. Între timp, Apple a lansat macOS 10.12.2 în speranța remedierii problemei, dar se pare că actualizarea nu a făcut o treabă foarte bună.

Cei de la Consumer Reports au analizat autonomia mai multor variante de MacBook Pro lansate în 2016, iar rezultatele sunt contradictorii. ,,În urma unei serii de trei teste consecutive, modelul de 13 inci cu TouchBar a rezistat 16 ore în primul test, 12,75 ore în al doilea test și 3,75 ore în al treilea test. Versiunea de 13 inci fără TouchBar a rezistat 19,5 ore în primul și 4,5 ore în al doilea test. Valorile obținute pe modelul de 15 inci au fluctuat între 18,5 ore și 8 ore.

Cum era de așteptat, cei de la Apple au încercat să conteste rezultatele și să insiste pe repetarea testelor. Cei de la Consumer Reports au refuzat pe motiv că autonomia sistemelor nu este o problemă, ci faptul că nu e constantă. Testele au fost realizate într-o manieră cât se poate de profesionistă, iar rezultatele obținute prima oară sunt corecte. Ca urmare, dacă vă gândiți să investiți într-un MacBook Pro în valoare de minim 1750 de dolari, ar fi bine să aveți în vedere și aceste informații.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele