02 ian. 2016 | 13:33

Atacul asupra site-ului BBC a fost doar un antrenament împotriva ISIS

ACTUALITATE
Atacul asupra site-ului BBC a fost doar un antrenament împotriva ISIS

Dacă nu ești la curent, site-ul BBC a căzut joi, timp de câteva ore. Un grup de hackeri numit New World Hacking și-a asumat responsabilitatea pentru incident, explicând că nu urmărea decât să își testeze limitele.

Reprezentanții au spus că ținta lor majoră e ISIS și că îi urmăresc de ceva timp activitatea online, iar atacul împotriva BBC a fost doar un test prin care și-au testat puterea. O sursă a BBC a explicat că atacul a fost unul de tip DDOS, în care ținta e bombardată cu trafic de la surse multiple, până se supraîncarcă și cedează.  De asemenea, hackerii spun că nu aveau în plan ca site-ul să cedeze timp de mai multe ore, potrivit Mashable. Toți cei care au vrut să îl acceseze în ziua respectivă, au fost întâmpinați de mesajul de mai jos.

Hacking-site-ul BBC

Cei de la BBC au refuzat să comenteze afirmațiile hackerilor. Nu au confirmat, dar nici nu au negat motivele pentru cedarea site-ului. Într-un mesaj pentru Rory Cellan-Jones, corespondentul pe tech al BBC, hackerii au recunoscut că nu au luat cea mai înțeleaptă decizie atunci când au făcut site-ul BBC să cadă, dar că nu poți lupta împotriva teroriștilor în online fără să lansezi atacuri cibernetice, pentru a vedea exact de ce ești în stare.