30 mai 2016 | 19:35

ASUS Zenbo este un robot majordom care nu costă o avere [VIDEO]

ACTUALITATE
ASUS Zenbo este un robot majordom care nu costă o avere [VIDEO]

Nu știu despre voi, dar eu visez la un robot majordom încă de când am văzut prima dată desenul familia Jetson. Și, cu toate că aceștia nu mai sunt chiar o noutate, majoritatea sunt ori extraordinar de scumpi, ori aflați în stadiul de prototip, ori ambele. 

ASUS Zenbo rezolvă ambele probleme, fiind un roboțel simpatic și inteligent care costă numai 600 de dolari.

Ce știe să facă? Să vorbească, să înțeleagă comenzile rostite și să se deplaseze de unul singur prin casă.

Este construit pentru a te ajuta să-ți amintești de diverse sarcini sau că e cazul să-ți iei medicamentele. Știe să ”recite” rețete de pe Internet, povești multimedia și să-ți facă fotografii, dacă îi ceri asta.

Roboțelul are o tabletă în loc de cap și designul interfeței este foarte simpatic, cu toate că în clip, în momentul în care bunicul cade de pe mormanul de cărți, zâmbetul robotului poate fi considerat chiar sinistru și ne face să ne gândim că așa va începe apocalipsa.

Zenbo mai știe să controleze și dispozitivele inteligente, cum ar fi aparatul de aer condiționat, becurile inteligente și chiar și încuietorile.

ASUS Zenbo a fost prezentat în cadrul Computex și nu se știe când va ajunge pe piață, însă noi îl așteptăm cu entuziasm. Până atunci, ASUS va lansa un program pentru dezvoltatori, ca să ofere și mai multe funcții simpaticului roboțel.