17 apr. 2016 | 09:45

ArcaBoard: acum îți poți cumpăra și tu un hoverboard românesc

ACTUALITATE
ArcaBoard: acum îți poți cumpăra și tu un hoverboard românesc

Despre românii de la ARCA v-am mai scris de câteva ori. Cea mai nouă invenție a lor, un hoverboard în adevăratul sens al cuvântului, tocmai a fost lansată oficial pe piață.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces, New Mexico, al cărei obiectiv principal este explorarea spațială. A fost înființată în România în anul 1999, însă, ulterior, din diverse motive, și-a mutat toate operațiunile în Statele Unite ale Americii. Acum, compania ARCA Space Corporation a anunțat cel mai important dispozitiv al său: ArcaBoard.

Românii au lucrat de zor, în ultimii ani, la un proiect futurist care, în cele din urmă, a prins aripi: este vorba despre ArcaBoard, un hoverboard, adică o placă care plutește deasupra solului, pe care utilizatorii se pot deplasa ca în filmul ”Back to the Future”.

Vehicul zburător propulsat electric asemănător unui skateboard a fost prezentat pentru prima dată publicului la Top Marques Luxury Show din Monaco, în prezența președintelui ARCA Space Corporation, Dumitru Popescu, marcând lansarea oficială pe piață a acestui produs, potrivit Agerpres.

Românii au avut gazde de seamă. Echipa ARCA a prezentat dispozitivul Prințului Albert II de Monaco și prim-ministrului Principatului, Serge Telle. „Pentru prima oară în istorie, fiecare persoană va avea posibilitatea să zboare oriunde dorește, oricând dorește”. ArcaBoard este „primul vehicul revoluționar de la apariția bicicletei, a automobilului sau avionului”, după cum îl descrie compania, pe site-ul oficial.

ArcaBoard este o mașină zburătoare propulsată electric, având 272 cai putere și 203,000 W, fiind unul dintre cele mai puternice și mai ușoare vehicule personale create vreodată. Acesta poate să zboare la o înălțime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/h. Autonomia maximă este de 6 minute, iar cu încărcătorul aferent realimentarea bateriei se face în 6 ore. Compania oferă și un accesoriu care se achiziționează separat, denumit ArcaDock, care face posibilă reîncărcarea rapidă a bateriilor, în doar 35 de minute.

ArcaBoard are un preț de achiziție de 14.900 de dolari.