16 iul. 2016 | 10:24

Arabii cred că Pokemon Go ar putea fi periculos pentru intimitatea jucătorilor

ACTUALITATE
Arabii cred că Pokemon Go ar putea fi periculos pentru intimitatea jucătorilor

Emiratele Arabe Unite au avertizat în legătură cu o posibilă utilizare cu rea intenție a jocului Pokemon Go. De data aceasta, nu este vorba de pericolul pe care îl ridică excesiva concentrare asupra telefonului și ignorarea mediului înconjurător.

De la recenta sa lansare, acest joc a dat naștere unui fenomen planetar, depășind inclusiv Tinder și căutările legate de pornografie pe Google. Pokemon Go folosește geolocalizarea pentru a le permite utilizatorilor să prindă pokemoni, monștri cu puteri supranaturale, care au făcut senzație la sfârșitul anilor 1990.

Pokemon Go este gratuit și se bazează pe realitatea augmentată, tehnologie care îmbogățește cu elemente virtuale lumea reală captată de camera foto a telefoanelor. În Pokemon Go trebuie să te plimbi cât mai mult pentru a prinde pokemoni, pentru a crește în nivel și pentru a te lupta cu alți maeștri.

Această tehnologie „violează intimitatea utilizatorilor” și ar putea încuraja „răufăcătorii” să propage viruși, a avertizat Autoritatea pentru reglementare în telecomunicații (TRA) din Emiratele Arabe. Utilizatorii ar putea fi spionați, a precizat Autoritatea, recomandându-le adepților jocului să nu utilizeze camera acasă sau în cercuri private, potrivit Agerpres.

De asemenea, clericii egipteni au declarat că jocul are aceleași efecte precum alcoolul, interzis în Islam. În 2001, franciza a fost interzisă, pe motiv că ar fi promovat teoria evoluționistă a lui Charles Darwin.

Pokemon Go poate fi utilizat în Emiratele Arabe Unite, chiar dacă nu este încă disponibil pe platformele locale, același lucru fiind valabil și în cazul României. Dacă faptul că ai putea fi spionat nu te sperie, găsești aici toate explicațiile de care ai nevoie pentru a descărca jocul înainte de lansarea oficială.