16 mai 2016 | 15:30

Cu toate că pare exagerat de violent, Battlefield 1 înfățișează realitatea din război

VIDEO
Cu toate că pare exagerat de violent, Battlefield 1 înfățișează realitatea din război

Ne-am pierdut de mult speranța că istoria este reprodusă cu precizie și autenticitate în jocuri, dar în cazul iminentului Battlefield 1, dezvoltatorii au recreat o experiență conformă cu realitatea acelor vremuri.

Fanii seriilor Call of Duty și Battlefield pot avea fără probleme o pasiune pentru istorie, iar în unele circumstanțe s-ar putea să și regăsească frânturi din manualul de liceu în jocurile video preferate. De cele mai multe ori însă, accentul se pune pe agresivitate, pe acțiune rapidă și multă violență, poate chiar gratuită.

Conform unei analize realizate de cei de la Great War, pe care o puteți vedea detaliată în clipul de mai sus, creatorii Batllefield 1 au făcut tot posibilul pentru reproduce scene, arme și multe alte elemente din Primul Război Mondial într-un mod cât mai autentic.

Pornind de la fiecare cadru din trailer-ul pentru noul joc dezvoltat de EA DICE, cei de la The Great War s-au aruncat la niște explicații care s-ar putea să vă uimească, chiar și dacă ați fost vreodată fascinați de istoria războiului mondial de la începutul secolului trecut.

De exemplu, soldatul german care folosește o lopată pentru a-și doborâ într-un mod agresiv inamicul este ancorată în realitate și e rezultatul faptului că membri infanteriei de la acea vreme au ajuns la concluzia că baionetele standard riscau să rămână blocate în victime. Modul în care se deplasează tancurile este cât se poate de adevărat, iar măștile de gaze și târnacopurile nu sunt deloc departe de adevăr.

La un moment dat, în același clip, un soldat britanic folosește o pușcă nemțească anti-armură și, cu toate că pare o greșeală, în febra războiului, s-a întâmplat de numeroase ori ca membri unei armate să folosească arme de la inamic. Până și o armură futuristă realizată integral din metal, ce pare complet absurdă în perioada 1914 – 1918, este de fapt Sappenpanzer Gesichtsmaske și era folosită ca o formă de protecție de către lunetiști și cei care se afla în spatele mitralierelor, pentru că nu trebuiau să se deplaseze.

Per ansamblu, Battlefield 1 nu este un simulator de război și nici nu-și propune să fie, dar astfel de elemente de autenticitate merită cu siguranță lăudate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele