19 mai 2016 | 17:50

Apple va aduce asistentul personal Siri și pe OS X

ACTUALITATE
Apple va aduce asistentul personal Siri și pe OS X

Siri, asistentul personal dezvoltat de Apple, ar putea ajunge în curând și pe OS X.

De ceva vreme se vorbește despre intenția celor de la Apple de a implementa Siri și pe dispozitivele care rulează OS X. Acum avem parte de o nouă dovadă a acestui lucru, iar având în vedere că evenimentul WWDC nu este decât la o lună distanță, nu putem decât să sperăm că o confirmarea oficială este foarte aproape.

[related]

Trecând peste asta, în cazul în care sunteți curioși în legătură cu sosirea asistentului personal de la Apple și pe OS X, trebuie să știți că avem de-a face acum cu o serie de screenshot-uri foarte interesante. În cadrul acestora, putem vedea foarte clar numele Siri și o pictogramă specifică software-ului incluse în interfața de utilizare. După cum era de așteptat, pictograma se află în secțiunea inferioară, alături de celelalte, în timp ce numele ar fi poziționat în meniul superior.

Siri 1

Imaginile au fost primite de către publicația MacRumors, care susține că sursa ar fi una de încredere, deși nu știm exact despre cine este vorba. Mai mult decât atât, Apple le-ar putea oferi utilizatorilor și posibilitatea de a activa Siri prin comanda voaclă ”Hey Siri”. Feature-ul însă, va fi dezactivat inițial, iar toți cei care vor dori să beneficieze de el vor fi nevoiți să-l activeze din setări. Slashgear susține că Siri pe OS X va putea, printre altele, să efectueze căutări pe net, să traducă texte și să creeze evenimente în calendar.

Siri 2

Odată cu lansarea iOS 9 în ultima parte a anului trecut, Siri a avut parte de o serie de îmbunătățiri. Printre altele, Siri a renunțat la microfonul afișat în partea de jos a ecranului și a adoptat linii audio colorate care o făceau să pară mai modernă. Puteți afla mai multe despre upgrade-urile respective din acest articol.