29 oct. 2016 | 09:15

Apple se mândrește cu LG: Acestea sunt noile monitoare pentru Mac-uri

ACTUALITATE
Apple se mândrește cu LG: Acestea sunt noile monitoare pentru Mac-uri

Cei de la Apple au avut din totdeauna câteva monitoare exorbitante în portofoliu, dar pentru cele mai noi Mac-uri, gigantului din Cupertino vă recomandă să mergeți pe mâna sud-coreenilor de la LG.

Într-o turnură foarte interesantă de evenimente, Apple se pare că s-a retras oficial din creația de monitoare, fără vreun anunț oficial în această direcție. Compania americană a comercializat din totdeauna așa numitele Apple Cinematic Display și, ulterior, Apple Thunderbolt Display. Având în vedere că prețul pentru o astfel de creație, mai ales la o diagonală de 27 de inci, era de aproximativ 1000 de dolari, vă dați seama că publicul nu a fost foarte numeros.

În încercarea de a se retrage dintr-un segment de piață în care concurența este prea mare sau pur și simplu pentru că și-au dat seama că produsele celor LG sunt fără cusus, Apple a ajuns să promoveze intens modelele 4K și 5K din seria LG Ultrafine. Ilustrate în imaginea de mai sus, acestea sunt noile monitoare oficiale pentru cei care și-au luat un MacBook și vor să facă un pic mai multă editare foto/video sau proiectare.

Pe lângă faptul că se numără printre singurele produse non-Apple promovate vreodată într-o conferință a companiei conduse de Tim Cook, acestea sunt și singurele monitoare care se găsesc în magazinul online oficial al gigantului. Din câte se pare, acestea au fost create de către LG în colaborare cu Apple și sunt disponibile în două diagonale, de 21,5 inci cu o rezoluție nativă 4K și de 27 inci cu o rezoluție nativă 5K. În privința funcțiilor speciale, dincolo de rezoluție, fiecare dintre cele două include difuzoare stereo, o cameră certificată pentru FaceTime și un microfon. Semnalul video va fi transmis către ele printr-un Thunderbolt 3.

Ca fapt divers, în timpul utilizării noilor monitoare, prin intermediul aceluiași cablu de semnal video, vi se va și încărca MacBook Pro-ul cu energie electrică. Din păcate, prețurile sunt cel puțin exclusiviste. Varianta de 21,5 inci costă 700 de dolari, iar modelul de 27 inci sare până la 1300 de dolari. Ține doar de voi să decideți dacă se justifică sau nu investiția.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele