25 feb. 2016 | 04:02

Apple rezolvă problema iPhone-urilor cu data fixată pe 1970

ACTUALITATE
Apple rezolvă problema iPhone-urilor cu data fixată pe 1970

iPhone-urile transformate în cărămizi pentru că cineva le-a fixat data în ianuarie 1970 sunt foarte răspândite, dar abia acum, oficialii Apple au venit cu o soluție.

Au trecut câteva săptămâni de când au început să apară online mai multe cazuri de iPhone-uri care refuză să mai pornească pentru că niște indivizi creativi le-au fixat data în ianuarie 1970. La prima vedere, nu au existat nici un fel de soluții la problemă, iar după numeroase experimente, cineva a descoperit că un iDevice poate să mai pornească după un astfel de experiment dacă îi deconectezi fizic bateria de pe placa de bază și după câteva secunde o pui înapoi.

Pentru că foarte mulți indivizi nu se pricep să desfacă un iPhone și nici nu au în posesia lor uneltele necesare, e bine de știut că Apple a venit cu soluția permanentă la vulnerabilitatea descrisă mai sus. Partea bună este că vorbim de un truc software ce nu implică trimiterea aparatului în service la Apple, ci doar o banală resoftare.

După ce Apple a promis că va lansa un update de firmware menit să remedieze vulnerabilitatea ,,ianuarie 1970”, gigantul din Cupertino a făcut publică o versiune beta de iOS 9.3. A patra iterație beta a respectivului sistem de operare poate fi instalată fără probleme pe un iDevice, iar la finalizare procesului de instalare, acesta reușește să pornească. În orice alte circumstanțe nu am recomanda instalarea unui firmware beta pe telefonul care îl folosiți zilnic, dar dacă vă aflați în această situație delicată și nu vreți să stați câteva săptămâni fără pentru că vi l-ați trimis în garanție, momentan, aceasta este soluția.

Noul firmware poate fi descărcat și instalat de la această adresă,  cu condiția să vă înscrieți gratuit în programul de dezvoltatori Apple. În câteva săptămâni ar trebui să apară și o variantă finală a aceluiași software, dar momentan nu știe nimei când se va întâmpla asta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele