17 nov. 2016 | 17:20

Apple nu va avea suficiente ecrane OLED pentru următoarele iPhone-uri

ACTUALITATE
Apple nu va avea suficiente ecrane OLED pentru următoarele iPhone-uri

Apple vrea să includă ecrane OLED în următoarele iPhone-uri, însă furnizorii acesteia nu fac față cererii.

Zvonurile conform cărora următoarele telefoane Apple ar urma să beneficieze de ecrane OLED au început să apară în urmă cu aproximativ un an de zile. Între timp, au început să apară din ce în ce mai multe informații cu privire la acest subiect. În ultima vreme, de exemplu, s-a vorbit despre posibilii furnizori ai companiei și despre investițiile pe care aceștia le fac pentru a obține cât mai multe comenzi de la compania din Cupertino.

Dacă ar fi să dăm crezare ultimelor zvonuri, investițiile acelea nu au produs încă rezultate semnificative. Asta deoarece principalii patru furnizori pentru ecranele OLED nu au încă resursele necesare pentru a face față cererii. Astfel, până în anul 2018, există șanse ca Apple să nu aibă suficiente ecrane OLED pentru toate iPhone-urile sale. Display-urile respective sunt mai greu de fabricat, fapt care i-ar putea pune pe oficialii din Cupertino în situații dificile.

Cei patru mari producători sunt Samsung, LG, Sharp și Japan Display. Bloomberg menționează că Samsung este singura compania care va fabrica ecranele anul viitor, însă sunt șanse mari ca aceasta să nu producă suficiente modele. În aceste condiții, Apple ar putea alege să include display-uri OLED într-o singură versiune de iPhone.

La un moment dat, sursele din Corees de Sud menționau că Samsung și LG se luptă pentru a câștiga cât mai multe comenzi din partea Apple pentru viitoarele iPhone-uri. Împreună, cele două ar investi în jur de 11,6 milioane de dolari, doar pe parcursul anului curent, în acele display-uri flexibile pe care le-am putea vedea în noua generație de dispozitive Apple.

Din câte se pare, în ziua de azi, Samsung este responsabilă pentru nu mai puțin de 95% din producția totală de display-uri OLED mici și medii, care sunt folosite în telefoane și laptopuri, dar nu și în monitoare și televizoare.