01 nov. 2016 | 09:55

Apple a făcut o confuzie rușinoasă, dar măcar și-a cerut scuze

ENTERTAINMENT
Apple a făcut o confuzie rușinoasă, dar măcar și-a cerut scuze

În Statele Unite există foarte multe liste cu posibili teroriști, iar multe dintre ele nu sunt actualizate în momentul în care cineva nu mai trăiește. Aceasta nu este însă sub nici o formă o scuză pentru gestul celor de la Apple de acum câteva zile.

Numele complet al președintelui americii este Barack Hussein Obama. Prezența numelui Hussein nu înseamnă că respectivul lider este vreo rudă îndepărtată a fostului președinte irakian, dar au fost mulți care au făcut această confuzie în urmă cu aproximativ un deceniu, când Obama își începea campania electorală.

Din păcate, ideea de nume comune nu le-a trecut prin cap celor de la Apple în momentul în care au refuzat să înlocuiască un iPhone 7 unui client nemulțumit. Deși sunt situații în care o companie își rezervă dreptul de a refuza astfel de schimburi sau de a nu returna contravaloarea produsului, argumentul gigantului din Cupertino a fost îngrijorător de această dată. Din câte se pare, au refuzat clientul în cauză deoarece l-au confundat cu Saddam Hussein, fostul președinte care a decedat în urmă cu aproximativ un deceniu.

Din acest motiv, procesul aparent banal de a-și primi banii înapoi pentru un iPhone 7 în valoare de 888 euro a devenit, subit, foarte complex. Frustrat de situație, nu a durat mult până când Sharakat Hussain, cu un nume care nici măcar nu este identic cu Saddam Hussein, a ajuns să dea un interviu pentru publicația The Sun.

Conform spuselor sale, argumentul primit de la Apple a fost că se află pe lista ,,Government Denied Parties” formată din persoane cărora gigantul american nu are voie, din punct de vedere legal, să le vândă produse. ,,Inițial am crezut că email-ul este un spam și am fost uimit când s-a dovedit a fi adevărat. Am fost foate furios că am fost asociat cu Saddam.

În final, întregul eveniment s-a încheiat cu bine, când oficialii Apple și-au cerut scuze pentru confuzie și i-au returnat banii lui Hussain pentru telefon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele