17 sept. 2016 | 17:00

Apple a făcut noi angajări pentru echipa sa de realitate augmentată

ACTUALITATE
Apple a făcut noi angajări pentru echipa sa de realitate augmentată

La doar o zi de la declarațiile lui Tim Cook legate de viziunea sa asupra realității augmentate pentru Good Morning America, Business Insider a descoperit două angajări recente în echipa de realitate virtuală și augmentată a companiei din Silicon Valley.

Mai exact, este vorba de Yury Petrov, un fost cercetător științific pentru Oculus (deținută de Facebook) , care acum lucrează drept „cercetător științific” la Apple. Conform profilului său de pe LinkedIn, Petrov a studiat experiențe care țin de realitatea virtuală, prototipuri optice și a dezvoltat un program de simulare computerizată.Cu o astfel de expertiză, este corect să presupunem că va lucra la proiecte similare și în cadrul Apple.

O altă „achiziție” Apple este Zeyu Li, care a lucrat ca inginer principal în viziune computerizată la Magic Leap, și care lucrează acum pentru Apple ca „inginer senior în algoritmul viziunii computerizate ”. Pentru cei care nu știu, Magic Leap este un startup care dezvoltă display-uri care se pot monta pe cap, similare HoloLens de la Microsoft, acestea fiind concepute pentru a proiecta obiecte virtuale în lumea reală.

Aceste angajări, precum și multiplele achiziții de la companii precum Metaio, Flyby Media și Faceshift, accentuează validitatea zvonurilor conform cărora Apple lucrează la mai multe prototipuri de dispozitive de realitate virtuală și augmentată.

Mai mult, Tim Cook, CEO al Apple, a susținut de mai multe ori că Apple continuă să „investească mult în asta”. Chiar și în această săptămână a spus că el crede că realitatea augmentată, nu cea virtuală, este mai importantă pentru că le permite oamenilor să „fie în prezent” în timp ce o folosesc.

Mai mult, pe lângă aceste vești, dezvoltatorul Steven Troughton-Smith a descoperit că Apple a inclus referințe la „HeadMountedDisplayRenderingTechnique” în codul SceneKit încă de la iOS 9, pregătind astfel teritoriul pentru viitoarele produse.

Autor: Andrei Geornoiu