25 mai 2016 | 12:31

Apple, dată în judecată pentru că iPhone-urile pot efectua apeluri

ACTUALITATE
Apple, dată în judecată pentru că iPhone-urile pot efectua apeluri

O compania mai puțin cunoscută a inițiat un proces împotriva Apple pe motiv că abilitatea iPhone-urilor de a recepționa apeluri și trimite email-uri este inspirată dintr-o tehnologie ce nu a fost licențiată.

Aproape orice smartphone creat vreodată, înainte și după lansarea primului iPhone, a avut abilitatea de a iniția sau primi apeluri telefonice și de a trimite sau primi email-uri. În definitiv, aceste particularități, împreună cu posibilitatea de a naviga pe internet, definesc smartphone-ul ca pe o categorie de produse. Se pare însă că două dintre funcțiile de bază enunțate mai sus reprezintă subiectul unui proces intentat de curând împotriva Apple.

Corydoras Technology, în cadrul plângeri intentate împotriva Apple la Tribunalul Districtului de Est al Statului Texas, a detaliat modul în care consideră că gigantul din Cupertino i-a încălcat patentele. Având în vedere că sunt niște patente de ordin general, este foarte greu de demonstrat rea voința celor de la Apple în fața unui judecător, dar avocații Corydoras sunt foarte optimiști.

Lista patentelor care fac subiectului procesului include abilitatea unui iPhone de a iniția apeluri, cât și trimiterea și primirea de email-uri de către telefoanele companiei americane. Punctual, procesul vizează majoritatea modelelor de iPhone începând cu iPhone 4, cât și fiecare iPad pe care Apple l-a comercializat vreodată începând cu iPad 2. În plus, avocații aceleeași companii afirmă că Apple a încălcat un patent legat de apeluri video, ce pare că ar fi stat la baza serviciului Facetime pe care îl folosesc toți posesorii de iPhone.

Trecând peste faptul că Apple este din nou subiectul unui proces, iar asta nu mai este de mult o noutate, Corydoras Technology pare să fie un așa numit patent troll ce speră să câștiga o sumă semnificativă de bani fără să producă nimic, doar din procese. În definitiv, există foarte multe companii din SUA care au adunat o colecție semnificativă de patente doar pentru a le folosi în procese și negocieri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele