26 aug. 2016 | 17:11

Apple ar putea să renunțe la principalul buton de pe iPhone

ACTUALITATE
Apple ar putea să renunțe la principalul buton de pe iPhone

Telefoanele Apple ar putea să nu mai aibă niciun buton frontal în viitorul apropiat.

Noul iPhone nici nu a debutat pe piață. iar zvonurile în legătură cu dispozitivul de anul viitor au început deja să apară în mediul online. După cum probabil știi deja, noi informații sugerează că nu vom asista la lansarea iPhone 7 în acest an. O nouă serie de fotografii prezintă cutia unui telefon, pe care este înscris numele iPhone 6 SE.

Dar zvonul menționat acum de Verge scoate la iveală o schimbarea radicală pe care ar putea să o implementeze cei de la Apple. Publicația îi citează pe cei de la Bloomberg și sugerează că, în cazul modelului din 2017, Apple ar putea renunța la butonul de pe fața dispozitivului mobil. Astfel, în condițiile în care gigantul din Cupertino ar avea de gând să facă pasul către ecranele OLED, întreaga parte frontală a telefonului ar arăta precum o singură piesă fabricată din sticlă. Este posibil ca iPhone 7 să vină cu un buton home cu funcție 3D Touch, înlocuind practic butonul fizic cu unul tactil și sensibil la presiune.

Conform unui videoclip apărut recent, schimbările în noile iPhone 7 și 7 Plus nu vor fi radicale față de generația anterioară de smartphone-uri Apple. Camera va fi  în continuare ieșită din carcasă un pic, dar respectiva ieșire va fi mai bine finisată. Mufa de căști lipsește cu desăvârșire, același lucru fiind valabil și în cazul liniilor de demarcare pentru antenă pe care le vedem pe spatele oricărui iPhone 7 și 6S.

Alt zvon menționează un spațiu de stocare de minimum 32GB. Se vorbea și despre prezența unui Smart Connector pe partea din spate. pentru a permite conectarea diverselor accesorii, dar acesta s-ar putea regăsi doar pe iPhone 7 Plus. Tot pe iPhone 7 Plus și-ar putea găsi loc și camera dublă, dar încă nu putem fi siguri de acest lucru. Noile telefoane mobile produse de Apple vor avea parte de lansarea oficială în data de 6 septembrie