30 mart. 2016 | 16:04

Apple ar putea renunța la denumirea OS X

ACTUALITATE
Apple ar putea renunța la denumirea OS X

Apple are watchOS, tvOS, iOS și… OS X. Vedeți ceva ciudat în acest șir de nume? Această ”problemă” s-ar putea rezolva curând, potrivit unor informații ascunse în cea mai recentă actualizare a sistemului OS X, adică 10.11.4. 

Dezvoltatorul Guilherme Rambo a găsit, la o analiză atentă a componentei FlightUtilities.framework din cel mai recent update la OS X, denumirea macOS. Potrivit 9to5mac, aceasta ar putea înlocui numele OS X, folosit de Apple pentru sistemul de operare de pe computerele sale.

Schimbarea de nume ar avea logică, având în vedere că celelelate sisteme de operare sunt denumite după același tipar. Cu toate astea, trebuie specificat faptul că menționarea ”macOS” în backend-ul actualizării nu e neapărat un semn clar de rebranding.

”Dezvoltatorii folosesc deseori identificatori macOS în numele fișierelor și în liniile de cod din comoditate. Acest identificator oferă o schemă de denumire foarte simplu de urmărit în cazul aplicațiilor care au echivalent și pe celelalte platforme Apple”, explică cei de la 9to5mac.

Un alt indiciu că apariția ”macOS” în cod ar trebui privită cu ochi critic este faptul că dacă Apple ar pregăti o schimbare de nume, probabil că aceasta nu ar fi anunțată de pe acum echipelor tehnice.

Este interesant de menționat faptul că Mac OS este numele primului sistem de operare făcut de Apple. Lansat în 1984 împreună cu primele calculatoare de tip Macintosh, Mac OS a fost primul sistem de operare cu succes comercial și bazat pe o interfață grafică cu utilizatorul.

Totuși, dacă OS X are să devină macOS, este posibil să aflăm despre asta la începutul lunii iunie, când are loc Worlwide Developers Conference.

macOS