21 iul. 2016 | 11:22

Apple ar putea câștiga miliarde de dolari de pe urma Pokemon Go

ACTUALITATE
Apple ar putea câștiga miliarde de dolari de pe urma Pokemon Go

Pokemon Go s-ar putea dovedi o mină de aur pentru cei de la Apple în viitorul apropiat.

Pokemon Go este probabil cel mai popular joc din lume în acest moment, iar Nintendo și Niantic nu sunt singurele companii care ar putea câștiga sume foarte mari de bani de pe urma acestuia. După cum scriu cei de la Gizmodo, câștigurile companiei din Cupertino ar putea fi de ordinul miliardelor în următorii ani de zile. Mai exact, Apple ar putea încasa în jur de trei miliarde de dolari pe parcursul a doi ani, datorită jocului.

După cum probabil știți deja, există deja o taxă pentru fiecare companie care vrea să includă o aplicație în App Store, însă, pe lângă acest lucru, Apple încasează și 30% din totalul banilor cheltuiți în interiorul aplicației. Unii analiști susțin chiar că, pe termen scurt, Apple va încasa, în mod direct, mai mulți bani decât Nintendo de pe urma Pokemon Go. Compania japoneză deține, într-adevăr, drepturile pentru Pokemon, însă le împarte cu alte două entități.

Gizmodo citează un studiu efectuat de către MarketWatch, care menționează, printre altele, că Apple avea nevoie de acest lucru, mai ales dacă luăm în considerare faptul că acțiunile sale au scăzut cu 24,5% în ultimul an.

Mai mult decât atât, Pokemon Go a dus și la o creștere a vânzărilor de accesorii în Statele Unite ale Americii. AT&T, Radio Shack și Gamestop au reușit să comercializeze un număr din ce în ce mai mare de încărcătoare, acumulatoare externe și huse speciale în ultima perioadă, iar acum apelează la diverse metode pentru a atrage jucătorii în magazinele lor.

Cât despre Gamestop, trebuie menționat că retailer-ul american a avut parte de vânzări de două ori mai mari grație jocului. Pokemon Go este un joc care se folosește de GPS și de realitatea augmentată pentru a umple mediul înconjurător de ”monstruleți virtuali”. Este un joc gratuit, creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut. Puteți afla mai mult despre Pokemon Go aici.