08 dec. 2016 | 14:43

Apple ar putea avea acces rapid la cele mai noi filme

ACTUALITATE
Apple ar putea avea acces rapid la cele mai noi filme

Apple s-ar afla în discuții cu unele dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood, compania din Cupertino dorind să obțină rapid cele mai noi filme.

În ziua de azi, cele mai mari studiouri de film de la Hollywood oferă drepturi exclusive pentru cele mai noi filme pe o perioadă de 90 de zile sau chiar mai mult. Doar după ce respectiva perioadă a trecut, producțiile ajung pe DVD și pot fi descărcate din mediul online. Însă, după cum scrie și site-ul Bloomberg, pe parcursul ultimilor ani, numărul de persoane care vizitează cinematografele sau care achiziționează filme pe internet a stagnat. În aceste condiții, producătorii de filme se văd obligați să găsească noi metode pentru a crește.

Apple, de exemplu, le-ar fi propus giganților de la Hollywood o soluție foarte interesantă. Conform zvonurilor care circulă în ultima perioadă, compania americană își dorește să obțină mai repede accesul la cele mai noi producții cinematografice, pentru a-și mări veniturile din serviciul iTunes. Printre studiourile care au confirmat recent că iau în considerare închirierea filmelor noi în schimbul unor sume de bani relativi mari se numără 21st Century Fox Inc., Warner Bros. și Universal Pictures.

Mai mult decât atât, unii dintre oficialii acestor companii și-ar dori ca filmele să poată fi închiriate de către oameni la doar două săptămâni de la debutul acestora în cinematografe, luând în considerare o posibilă înțelegere cu Apple. Desigur, în acest moment, nu putem fi siguri că studiourile vor colabora cu Apple. Astfel, există șanse ca acestea să aleagă să colaboreze cu alte companii.

O măsură precum cea discutată în prezent ar satisface cererea din ce în ce mai mare și ar contribui la reducerea pirateriei, conform unui oficial Warner Bros. O posibilitatea ar fi închirierea online a celor mai noi filme, la prețuri cuprinse între 25 și 50 de dolari.