13 ian. 2016 | 13:53

Difuzoarele următorului iPhone ar putea fi extrem de subțiri

ACTUALITATE
Difuzoarele următorului iPhone ar putea fi extrem de subțiri

De ceva vreme lumea vorbește despre noul iPhone 7 și cum acesta nu va mai veni cu un jack de 3.5mm pentru a economisi spațiu, oferind utilizatorilor posibilitatea să folosească fie căști conectate la portul Lightning, fie căști prin Bluetooth.

Acum, noi scurgeri de informații oferă detalii despre un nou model de boxe ce au fost patentate de Apple care oferă un sunet mai clar și mai puternic în timp ce acestea sunt mai subțiri decât orice alte boxe folosite până acum de firma americană.

Aparent, patentul constă într-un nou design general ce oferă un sunet de calitate crescută, într-un mediu din ce în ce mai înghesuit și mai ușor. Conform 9to5Mac, întreg interiorul telefonului este o imensă cameră acustică. Se pare că invenția propriu-zisă constă în plasarea elementelor audio, precum boxele sau microfonul, pe deasupra, sau cuplarea lor, cu un substrat electric flexibil, care are la rândul lui are o deschidere care să permită ieșirea aerului în afară.

Noul design nu face altceva decât să confirme mai departe zvonul că un iPhone 7 fără un jack stereo este inevitabil, lucru care, mai mult ca sigur, va forța oamenii să se bazeze pe căști Bluetooth, de vreme ce acestea deja sunt la mare căutare printre utilizatori.

Alternativa căștilor prin portul de Lightning poate fi, de asemenea, luată în calcul, însă cum acestea sunt destul de rare, e puțin probabil ca lumea să cumpere căști Lightning în masă peste noapte. Merită văzut cum va evolua mai departe noul design, dar mai mult ca sigur, fanii Apple nu sunt deloc bucuroși de dispariția vechiului jack.