22 iul. 2016 | 15:03

Aplicații Android românești: un top practic și amuzant

FEATURE
Aplicații Android românești: un top practic și amuzant

Nu ar trebui să ne surprindă faptul că există o mulțime de aplicații Android românești pe piață, cu utilități dintre cele mai diverse.

Aceste creații pentru telefoane Android dau dovadă de stabilitate, de ingeniozitate și oferă soluții pentru diverse probleme ale utilizatorilor. În continuare, Playtech vă prezintă un top al celor mai ingenioase aplicații Android românești.

Iei permisul auto mai ușor cu această aplicație Android românească

Una dintre problemele românilor ia naștere atunci când viitorii șoferi urmează să susțină testul pentru permisul auto. Fie că nu au avut timp să studieze, fie că le-a fost incomod să transporte cartea cu legislația auto în mijloacele de transport în comun, unii dintre potențialii șoferi au picat cel puțin o dată la partea teoretică a examenului. Prima menționată în acest top de aplicații Android românești este aplicația numită informativ „Chestionare auto pentru Android”.

Așa cum sugerează și titlul, aplicația Android conține chestionare auto pentru viitorii șoferi, din toate categoriile de examinare, disponibile pentru tabletă și telefoane inteligente. Precum se întâmplă la examenul auto adevărat, utilizatorii pot să afle în timp real dacă au răspuns corect sau greșit și pot trece prin toate tipurile de situații teoretice. Există mai multe variante ale acestui tip de aplicație, dar toate oferă întrebări și răspunsuri de tip chestionar auto. Mai multe informații găsiți AICI.

Află despre filmele noi din cinema oriunde și oricând

Probabil țineți minte vremurile în care trebuia să sunați sau să vă deplasați până la cinema ca să aflați ce filme rulează. Vechile programe din hârtie sunt și acum folosite, deși sunt mult mai puțin populare decât în trecut. Din acest motiv au luat naștere aplicații pentru telefoanele mobile, care să mai elimine din problemele legate de drum. Cea mai cunoscută aplicație android românească special făcută pentru cinefili este cea a site-ului Cinemagia.ro.

Ușor de instalat, simplu de folosit, cu cele mai noi informații despre recentele pelicule, am putea spune că Cinemagia este printre cele mai cunoscute aplicații Android românești. Cu ajutorul ei poți să vezi care sunt cele mai noi filme, să rezervi și să cumperi bilete, să verifici note și recenzii, să afli cinematografele în care rulează și la ce oră. De asemenea, vine și cu informații despre programul TV, galerii foto cu actori și trailere de la toate filmele din arhivă. Este una dintre cele mai complexe aplicații android românești și merită un loc în lista Playtech. Pentru descărcare recomandăm site-ul oficial Google Play.

 

Aplicația românească pentru Android care te ține la curent cu valuta

O altă poziție din lista cu aplicații android românești este ocupată de către „Romanian currency”. Din nou o aplicație android al cărui nume ne arată la ce se referă, Romanian currency afișează cursul valutar oferit de BNR, actualizat zilnic. Aplicația pentru Android conține conversii în lei pentru 20 de valute, printre care Euro, Dolar american, Liră sterlină, Leu moldovenesc, Franc elvețian, Forinți maghiari, gramul de aur și așa mai departe. Mai mult, dacă descărcați această aplicație android românească veți avea parte și de un istoric al cursurilor valutare cu informații începând din aprilie 2005. Este bună atât pentru utilizare ocazională, cât și pentru cei care lucrează în domenii economice. Mai multe informații despre aplicația android Romanian currency găsiți AICI.

Ai grijă de casa, mașina și familia ta

Când vine vorba despre servicii de asigurare, unii dintre noi nu știm unde să apelăm. Ca să nu existe dubii atunci când încercați să încheiați o poliță de asigurare, Google Play găzduiește una dintre cele mai bune și utile aplicații android românești. Numită „i-Asigurare”, aplicația powered by Vodafone conține uneltele necesare ca să închei o asigurare pentru locuință, mașină sau de călătorie, adică tot ce ai nevoie pentru servicii de tip RCA, CASCO, ITP și ROVINIETĂ.

[readmore]

Această aplicație android românească permite plata online, conține informații despre valabilitatea asigurării și vine cu notificări atunci când o poliță este pe cale să expire. i-Asigurare se conectează la o bază de date cu toate companiile de asigurare din România, cu tarife direct de la firme. Odată comandată, polița de asigurare va fi transmisă prin email. Pentru mai multe informații despre această aplicație android românească, urmărește ACEST link.

Scapă de grijile pe care le ai vizavi de transportul în comun

De multe ori românii se plâng de sistemele de transport în comun. Fie că autobuzele vin aglomerate și la intervale de timp prea mari, fie că trebuie să combinați transportul de suprafață cu cel din subteran, transportul în comun are nevoie și de aplicații android românești. Una dintre cele mai complexe și cunoscute este „Transport Urban”. Aplicația conține informații despre rute de transport, distanțe, legături cu alte mijloace de suprafață sau cu metrou. Cu o simplă căutare a unei adrese sau al unui punct de interes aplicația calculează cel mai scurt traseu din locația actuală sau de la altă adresă până la destinație. Aplicația Android românească se poate folosi și de ora de plecare sau distanța de parcurs pe jos. În final, Transport Urban arată traseul, cu tot cu legături, lungimea totală și durata. Aplicația este disponibilă pentru câteva orașe din țară, cum ar fi Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara. Află mai multe pe site-ul oficial transporturban.ro.

Umor non-stop, fără conexiune la internet

O parte importantă din viața multor utilizatori de smartphone, umorul este acel element care asigură valoare mare de entertainment. Putem spune că bancurile ne-au marcat copilăria și ne asigură o mică doză de umor atunci când avem nevoie cel mai mult. Firește că în epoca digitală, cărțile cu bancuri nu mai sunt practice. Tocmai din acest motiv, una dintre cele mai hilare aplicații Android românești se numește nici mai mult nici mai puțin decât „Bancuri”. Fără să necesite o conexiune la internet după instalare, Bancuri conține o arhivă gratuită cu cele mai amuzante, captivante sau fără-perdea glume românești. În total, aplicația conține bancuri organizate pe 19 categorii, cu și despre Alinuța, animale, armată, bețivi și așa mai departe. Cu siguranță este printre cele mai cunoscute aplicații Android românești, deoarece are aproape 14.400 de voturi pe pagina de download de pe Google Play. Mai multe informații despre aplicația Android românească puteți să citiți AICI.

Verifică dacă ai folosit corect un cuvânt, cu aplicația pentru dicționar digital

Utilă și ușor de folosit, această aplicație Android românească ar trebui să fie instalată pe orice telefon din țară. „DEX pentru Android și offline” îndeplinește aceleași funcții ale dicționarului explicativ de pe internet sau în format tipărit. Un avantaj mare îl oferă arhiva pe o descărcați, care asigură lucru offline. DEX-ul pentru Android cuprinde peste 500.000 de cuvinte, permite utilizatorului să facă liste, să-și verifice istoricul și să publice diverse definiții pe rețelele de socializare. Este o aplicație Android românească care merită să fie folosită oriunde și oricând. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial Google Play.

Câteva exemple de aplicații Android românești cel puțin ciudate

Pe lângă aplicațiile care ne ajută să găsim informații, să încheiem afaceri și chiar să ne distrăm cu un pic de umor, există și acele câteva aplicații Android românești care sunt ciudate, neobișnuite, hilare sau care te fac să-ți pui întrebări. Mai mult, vorbim despre acele aplicații Android românești care șochează sau stârnesc umorul prin ideile care stau la baza lor.

  • Fără Număr, Fără Număr – Această aplicație Android românească poate să fie soluția dacă vrei să te simți ca un… barosan. Cu melodii ale interpreților de manele pe fundal, veți primi un teanc infinit de lei virtuali și nu trebuie decât să mișcați degetul pe ecran ca sa aruncați banii, cu o mișcare din încheietura de la mână similară cu cea pe care o fac maneliștii. După ce folosiți această aplicație Android, veți avea parte de cât mai multă valoare sau poate chiar „valoare supremă”. Testează singur aplicația AICI.  
  • Vreau să fiu Bogătan 2 – O variantă modificată a unei aplicații cu întrebări de cultură generală, această aplicație Android românească vine cu întrebări din lumea mondenă, politică, sport și despre vedete. Vreau să fiu Bogătan 2 este promovată ca un pamflet în care utilizatorul trebuie să răspundă corect la 15 întrebări din viața publică românească. Intră pe aici ca să o descarci.
  • Gropometru – Descrisă ca o aplicație „pur românească”, Gropometru permite utilizatorilor Android să înregistreze poziția gropilor de pe șoselele din România. Puteți marca poziția unei gropi manual sau automat, iar datele sunt transmise către un server. Informațiile sunt disponibile pentru toți utilizatorii, harta fiind actualizată constant. Oricât de ciudată ar părea această aplicație, ea este practică pentru șoferii din România. Mai multe informații AICI.
  • Sorcova – Dovadă că era digitală atinge până și tradițiile, Sorcova este o aplicație Android românească care vă ajută să vă sorcoviți rudele și prietenii. Aplicația se folosește de mișcările ritmice ale mâinii ca să sorcoviți cu spor. Informații utile găsiți AICI

Autor: Radu Bălășoiu