23 sept. 2016 | 07:16

Apelurile telefonice pe iPhone 7 se aud cam prost

ACTUALITATE
Apelurile telefonice pe iPhone 7 se aud cam prost

Având în vedere prețul unui iPhone 7, te-ai fi așteptat ca măcar experiența audio în timpul apelurilor să fie una perfectă, dar se pare că nu este deloc așa.

Dacă mai aveați vreo fărâmă de optimism pe marginea acestui subiect, în ultimele săptămâni ni s-a confirmat faptul că telefoanele scumpe pot avea uneori probleme mai mari decât cele mai ieftine dispozitive. S-a întâmplat întâi cu Galaxy Note 7, care a explodat în fiecare colț al mapamondului. Într-o oarecare măsură se pare că se întâmplă acum cu iPhone 7, deși problema este cu totul alta și, cu siguranță, nu pune în pericol sănătatea utilizatorilor.

Chiar și așa, este destul de frustrant faptul că un număr semnificativ de utilizatori ai noului telefon Apple se plâng în legătură cu calitatea audio a apelurilor telefonice obișnuite. Aparent, conform postărilor de pe mai multe forumuri, persoana de la capătul firului pare să se audă ca și cum s-ar afla la o distanță semnificativă de microfon. Impresia este că interlocutorul ține telefonul pe masă la jumătate de metru distanță.

Partea ciudată este că problema descrisă de utilizatori nu afectează și audiția obișnuită de muzică sau clipuri video, difuzoarele funcționând bine. Ca și ipoteze, momentan se crede că ar putea fi o problemă cu semnalul de la operatorii de telefonie. O defecțiune ce afectează abilitățile celulare ale telefonului este de asemenea posibilă.

Ca soluții, până când un oficial Apple recunoaște problema, mai mulți internauți au afirmat că micșorarea volumului apelului, folosind butoanele de pe lateral, pare să aibă un efect benefic. O altă colecție de sfaturi sugerate de un expert al comunității Apple pe forumul oficial poate fi găsită aici. Acestea vizează căderi de semnal audio și sunet distorsionat în cască.

Aceste rapoarte îngrijorătoare sau frustrante vine la câteva zile după ce alți utilizatori de iPhone 7 s-au plâns că aud zgomote statice din telefon când se joacă. Afișarea mesajului No service pe unele telefoane este de asemenea o problemă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele