12 oct. 2016 | 12:42

A apărut rețeaua de socializare pentru copii de bani gata

ACTUALITATE
A apărut rețeaua de socializare pentru copii de bani gata

Rețelele de socializare sunt extrem de populare tocmai pentru că sunt inclusive, dar asta nu mai e de-ajuns pentru mulți copii de bani gata.

Oricine are acces la un calculator sau la un smartphone își poate face un cont pe Facebook, pe Instagram sau pe Twitter, dar Rich Kids nu are scopul de a aduce pe oricine în rândurile sale.

Rich Kids este numele rețelei de socializare lansată recent pentru copii de bani gata și s-a autointitulat ”cea mai exclusivă rețea de socializare din lume”, iar lucrurile stau chiar așa cum spun creatorii. Rețeaua nou-apărută încearcă să creeze un site pentru cei cu bunăstare, care să nu fie deranjați de fotografii în care nu apare suficient de multă opulență.

Ai posibilitatea de a te înregistra pe rețeaua Rich Kids folosind contul de Facebook, pentru a facilita accesul pe site, dar… cam atât. Singurul mod în care poți posta pe site este să plătești ”taxa de bogătaș”, pe care doar cei cu dare de mână și-o vor permite.

Exclusivitatea postărilor de pe rețeaua de socializare derivă din faptul că te costă 1.000 de dolari pe lună ca să poți share-ui conținut cu ceilalți utilizatori. Astfel, dacă ți se pare prea mult, înseamnă că nu e pentru tine, așa cum menționează și site-ul, conform thenextweb.com.

Ce este cu adevărat ironic în privința rețelei de socializare pentru copii de bani gata este că acționează, aparent, ca o fundație de caritate. Juraj Ivan, CEO-ul companiei, susține că o treime din prețul pentru dreptul de a posta va merge către educația copiilor săraci.

Este greu de spus dacă rețeaua va avea succesul sperat, având în vedere că nu există comunicare de ambele părți, așa cum se întâmplă pe Facebook, ci dintr-o singură direcție. Există riscul ca utilizatorii de rând să se plictisească, iar în urmă să rămână doar fotografii cu mașini și ceasuri scumpe la care nu se mai uită nimeni.