21 ian. 2016 | 11:59

Anul acesta HTC va fabrica atât Nexus 5, cât și Nexus 6

ACTUALITATE
Anul acesta HTC va fabrica atât Nexus 5, cât și Nexus 6

Google jonglează cu succes printre producătorii liniei de telefoane Nexus, reușind să covingă LG să construiască noul Nexus 5X, în timp ce Huawei va construi tableta Nexus 6P iar HTC se va ocupa de principalele telefoane Nexus din 2016: Nexus 5 și Nexus 6.

Așa cum știm deja HTC și Google au mai lucrat împreună pentru un alt produs excelent Nexus, tableta Nexus 9. Conform Weibo, HTC reîncepe afacerile cu Google pregătind două telefoane din faimoasa serie de aparate Android ce vor avea ecrane cu diametrul de 5 și 5.5 inci respectiv. Acestea vor fi mai mici decât ceea ce LG ne-a oferit cu al său Nexus 5X și Nexus 6P-ul lui Huawei.

Se pare că, de asemenea, numărul de cod a celor două produse a fost dezvăluit pe Twitter.

Nexus 5 are numele de cod T50, iar T55 este Nexus 6. Mai e ceva vreme până când Google va anunța în mod oficial noile dispozitive, aceasta probabil întâmplându-se undeva prin Septembrie sau Octombrie, dar chiar și așa, alegerea pare una potrivită și, pe deasupra, una realistă.

HTC One este un telefon bun dar care nu se bucură, din păcate de un număr prea mare de modele vândute, motiv pentru care HTC este acum într-o dificultate economică deosebită.

E interesant de văzut dacă noile telefoane de la HTC vor atrage numărul necesar de clienți astfel încât să pună la loc pe picioare compania chinezească sau aceasta va continua să scadă în vânzări datorit ascendenței spectaculoase a Huawei și Xiaomi.