20 dec. 2016 | 14:46

Angry Birds Blast! este o copie de Candy Crush, dar cu păsări nervoase

Gaming
Angry Birds Blast! este o copie de Candy Crush, dar cu păsări nervoase

Dacă sperați să treacă 2016 fără un nou joc Angry Birds, veți fi dezamăgiți să aflați că tocmai s-a lansat Angry Birds Blast!.

La finele lui 2009, un tânăr dezvoltator lăsa posesorii de iPhone cu gura căscată prin lansarea Angry Birds. Jocul era revoluționar din foarte multe puncte de vedere, începând cu mecanica de joc și terminând cu faptul că era foarte ușor să intrați în competiție cu prietenii. Numărul de nivele disponibile părea infinit, iar nivelul de divertisment atingea cote alarmante. Când ne referim la jocuri de mobil care creează dependență, Angry Birds a fost primul viciu. 

Au trecut însă anii, iar publicul posesor de smartphone și-a schimbat preferințele în materie de jocuri. Interesul pentru Angry Birds a scăzut brusc, iar numărul de utilizatori interesați de respectiva rețetă este departe de ce a fost odată. Rovio a încercat de mai multe ori să se adapteze, fără să renunțe la populara franciză. Din acest motiv, există un un joc de curse Angry Birds, un TBS Angry Birds, un lung metraj de animație și multe alte titluri construite pe rețeta clasică.

Cea mai recentă tentativă a celor de la Rovio de a ne convinge să nu uităm de bătrânul joc de mobil poartă numele Angry Birds Blast!. Acesta e inspirat într-un mod ostentativ din rețeta Candy Crush Saga, care la rândul său a copiat mecanica de joc din Bejeweled. Pe sistemul, ce e vechi e nou din nou, noul titlu a fost anunțat în urmă cu câteva zile și, deși pe Google Play figurează ca ca fiind în precomandă, posesorii de iDevice-uri îl pot descărca din AppStore.

În principiu, dacă nu figurează ca fiind disponibil, ar trebui să așteptați câteva zile pentru ca situația să se remedieze. Jocul în sine este gratuit, dar încearcă să vă convingă să investiți bani reali prin intermediul achizițiilor in-app.  Rămâne să vedem dacă microtranzacțiile vor ajuta Rovio să treacă peste perioada foarte dificilă în care se află.

angry birds blast level

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele