07 apr. 2016 | 15:13

Android 6.0 Marshmallow ar putea veni în curând și pe OnePlus One

ACTUALITATE
Android 6.0 Marshmallow ar putea veni în curând și pe OnePlus One

Posesorii de OnePlus One ar putea avea parte de Android Marshmallow în curând.

Dacă vă numărați printre cei care dețin un telefon OnePlus One, atunci probabil că așteptați cu nerăbdare update-ul chinezilor la ultima versiune a sistemului de operare creat de Google. Știam de ceva vreme că acesta se află în faza de testare, iar acum, grație unei postări pe Twitter a unuia dintre co-fondatorii companiei, știm că testele respective se apropie de final.

După cum scrie publicația GSMArena, chinezii ar fi anunțat planurile de a actualiza telefoanele (lansate în 2014) în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, OnePlus sugera că update-ul ar urma să aibă loc în primul trimestru financiar din 2016. Carl Pei, autorul postării de mai sus, nu a putut oferi o dată exactă, deoarece sunt implicate și alte companii. Posesorii de OnePlus Two sunt mai norocoși, însă, aceștia având deja acces la o versiune beta de Marshmallow, pe care o pot descărca de aici.

OnePlus One este construit în jurul unui panou IPS Full HD de 5,5 inci. Partea de procesare este o combinație între un Snapdragon 801 quad core tactat la 2,5 GHz, un GPU Adreno 330 și 3GB de memorie RAM. Este compatibil cu toate frecvențele 4G LTE folosite de operatori la nivel global. În ceea ce privește abilitățile de captură, în centrul atenției se află un senzor de 13 megapixeli cu f/2.0 creat de Sony, cu numele de Exmor IMX214, flancat de două blițuri LED. Mai mult decât atât, bateria de 3100 mAh asigură aproape în orice condiții o autonomie de cel puțin o zi. Având în vedere designul reușit și specificațiile de top, OnePlus One a dobândit faimoasa poreclă ”flagship killer”.

Cât despre sistemul de operare, trebuie amintit că unul dintre cele mai importante lucruri modificate odată cu introducere Android 6.0 Marshmallow a fost sistemul de permisiuni. Acum, puteți alege către ce dați acces oricărei aplicații pe care o instalați. Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că unele aplicații au nevoie de anumite permisiuni pentru a funcționa corespunzător.