25 aug. 2016 | 18:31

Amprentele hoților de iPhone ar putea ajunge direct la poliție

ACTUALITATE
Amprentele hoților de iPhone ar putea ajunge direct la poliție

În viitor, securitatea iPhone-urilor şi iPad-urilor va fi îmbunătăţită considerabil. Patently Apple ne descrie cum dispozitivele iOS vor putea fotografia şi filma hoţii şi le vor putea înregistra amprentele prin senzorul Touch ID.

Aceste măsuri de securitate vor fi declanşate după ce infractorii vor încerca, eşuând, desigur, să deblocheze dispozitivul sau după ce proprietarul le va activa prin aplicaţia “Găseşte-mi iPhone-ul” de pe un alt telefon.

Mecanismul de protecție este descris într-o cerere de brevet depusă de Apple. În această cerere se mai explică faptul că, odată identificată utilizarea frauduloasă a unui dispozitiv cu iOS, aparatul ar putea înregistra, pe lângă amprente și fotografii ale infractorilor, și secvențe audio, dar și capturi de ecran cu activitatea hoților.

Acestea vor fi apoi trimise către posesorii de drept, pentru a putea fi puse la dispoziția poliției.

iPhone-urile au deja o serie de măsuri de securitate implementate. Prin Find my iPhone, utilizatorii își pot găsi, prin GPS, dispozitivele și le pot bloca sau șterge de la distanță, în cazul în care acestea au fost furate, pentru a evita compromiterea datelor personale.

Mai merită menționat faptul că Apple înscrie des cereri de brevet, dar nu multe dintre patentele înregistrate își găsesc loc în tehnologiile produse de companie. Rămâne de văzut dacă noua funcție va fi implementată pe iPhone-uri și iPad-uri.

Autor: Adrian Naftan