09 nov. 2016 | 17:26

Cum îi consolează britanicii pe americani după alegerile prezidențiale

ENTERTAINMENT
Cum îi consolează britanicii pe americani după alegerile prezidențiale

Donald Trump a devenit Președintele Statelor Unite ale Americii, iar londonezii au găsit o metodă prin care vor să-i consoleze pe cei supărați.

Ultimele alegeri prezidențiale din America au scos la iveală faptul că societatea din țara respectivă este una extrem de divizată. De fapt, pe parcursul ultimilor ani, numeroase țări occidentale au început să se confrunte cu situații similare. Lăsând asta la o parte, două lucruri sunt foarte importante în acest moment: Donald Trump a fost ales președinte al Statelor Unite ale Americii, iar zeci de milioane de oameni din acea țară sunt extrem de supărați în legătură cu acest lucru.

Dintre toate țările europene, britanicii sunt, cel mai probabil, singurii care pot să înțeleagă într-o anumită măsură ce simt alegătorii lui Hillary Clinton în acest moment. Tocmai de aceea, un restaurant din Londra a dat startul unei campanii foarte interesante, prin intermediul căreia toți clienții cu cetățenie americană pot beneficia de un burger gratuit. Lanțul care a pornit această inițiativă se numește The Diner, iar restaurantele care iau parte sunt cele din locațiile Camden, Covent Garden, Islington, Soho, Shoreditch, Gloucester Road, Spitalfields, Dalston și The Strand.

Cât despre alegerile prezidențiale, multor oameni le e greu să înțeleagă cum americanii au putut vota astfel, într-o proporție atât de mare. Alții sunt de părere că soarta lumii nu ar fi fost cu mult mai bună nici dacă ar fi fost declarată Hillary Clinton câștigătoare, dar că este vorba strict de imaginea cu care cea mai mare putere economică din lume a ales să se asocieze.

Chiar dacă site-ul de imigrație al Canadei a picat de mai multe ori din cauza cetățenilor americani care îl accesau pe măsură ce vedeau că sondajele cresc pentru Trump, iar căutările pe Google pe aceeași temă au crescut radical, victoria a fost, într-un final, de partea lui. Prin urmare. ultimul resort este ceea ce, în limbajul popular, noi numim „haz de necaz”. Puteți vedea aici aici cum au reacționat internauții.