20 oct. 2016 | 08:30

Amazon a devenit o gaură neagră pentru accesorii Apple contrafăcute

ACTUALITATE
Amazon a devenit o gaură neagră pentru accesorii Apple contrafăcute

Este foarte riscant să folosești accesorii false, niște chinezării ieftine, în tandem cu un smartphone de top. Acestea pot exploda, iar exact astfel de evenimente vrea Apple să prevină prin intermediul unui nou proces intentat zilele trecute.

Timp de foarte mulți ani, Amazon a fost un magazin online ce genera foarte multă încredere. La momentul respectiv, orice produs comercializat, era în depozitele Amazon, trecuse printr-un sistem elaborat de verificări și teste, iar livrarea era realizată tot de Amazon. Între timp, au apărut foarte mulți terți care vând produse pe site-urile companiei americane din diverse țări, iar riscurile aferente unor achiziții au crescut proporțional cu numărul de terți care se ocupă de astfel de tranzacții.

Mai ales când vine vorba de accesorii pentru telefoane, cele mai grave riscuri pe care vi le asumați atunci când le cumpărat de pe Amazon la prețuri foarte mici, constau în faptul că s-ar putea să fie false. În contextul în care vorbim de un cablu, ați fi tentați să spuneți că nu contează, dar nu este deloc așa. Majoritatea cazurilor în care au explodat telefoane noapte lângă pat de la diverse companii au implicat utilizarea de accesorii neoriginale.

Acele copii ieftine de cabluri Lightning nu includ măsurile de siguranță pe care le implementează Apple în propriile creații, iar de aici rezultă niște costuri de producție semnificativ mai mici. Încercând să aducă în prim-plan siguranța utilizatorilor, Apple tocmai a intentat în SUA un proces împotriva unui număr foarte mare de producători de accesorii false care își desfășoară afacerile pe Amazon.

,,Apple face eforturi foarte mari pentru a combate distribuția de produse contrafăcute cu brandingul companiei. Trecând peste aceste eforturi, produse false Apple continuă să inunde Amazon.com.” Conform unei analize a companiei americane, Apple a ajuns la concluzia că nu mai puțin de 9 din 10 accesorii cu sigla gigantului din Cupertino comercializate prin Amazon, la această oră, sunt contrafăcute.

În contextul în care mulți internauți nici măcar nu știu că au cumpărat un produs contrafăcut, riscurile sunt și mai mari, iar Apple vrea să prevină eventuale dezastre derivate din utilizarea unor astfel de accesorii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele