08 dec. 2016 | 19:46

Allview Siebo Smart Home îți face casa mai inteligentă la un preț decent

ACTUALITATE
Allview Siebo Smart Home îți face casa mai inteligentă la un preț decent

Allview a lansat Siebo Smart Home – un sistem pentru case inteligente care promite să ofere o varietate largă de senzori și care include și o oglindă inteligentă futuristă.

 

 Sistemul, care în formulă completă va include un număr impresionant de senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală denumită Siebo SmartCam. Senzorii pot fi controlați de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview. Aplicația aferentă pentru sistemul de operare iOS va fi disponibilă în curând.

”Creierul” Siebo Smart Home este Siebo SmartCam, o cameră inteligentă care se conectează la WiFi și apoi la smartphone și care îți permite să vezi permanent ce se întâmplă la tine în casă. Are și difuzor și microfon incorporat, pentru a facilita comunicarea, dar mai important este faptul că aceasta funcționează ca un bridge pentru restul senzorilor.  

Siebo Smart Home by Allview folosește pentru comunicarea wireless a dispozitivelor inteligente cel mai sigur limbaj recunoscut pentru Internet of Things (IoT): ZigBee, tehnologia care oferă un nivel de protecție a datelor asemănător celui din domeniul bancar.

smartcam-siebo

Potrivit reprezentanților, sistemul este conceput pentru a acoperi toate nivelele unui smart home complet și include soluții din categoriile:

UTILITAR (prin senzorii și dispozitivele care controlează utilitățile)

CONFORT (prin senzorii și dispozitivele care controlează lumina artificială și naturală, umiditatea, temperatura, precum și prin numeroasele aplicații ale oglinzii inteligente etc)

SECURITATE (prin senzorii și dispozitivele precum Siebo SmartCam sau scenariile pre-setate pentru situații de tipul concediu, în care utilizatorul poate programa sistemul să deschidă luminile, televizorul sau sistemele de sunet la anumite ore, pentru a simula o casă locuită etc)

ECO (controlul consumului și scăderea costurilor de locuire).

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori. Pentru început, dispozitivele Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achizitionate pe site-ul allview.ro.