02 dec. 2016 | 15:24

Algoritmul prin care vor fi identificate știrile importante pe Twitter

ACTUALITATE
Algoritmul prin care vor fi identificate știrile importante pe Twitter

Una dintre cele mai mari agenții de știri va folosi un algoritm pentru a identifica mai ușor știrile importante.

Rețelele sociale în ziua de azi au ajuns să reprezinte una dintre cele mai importante surse de știri. Astfel, după cum scrie și publicația DigitalTrends, agențiile de știri din toată lumea încearcă să găsească metode noi prin care să obțină cât mai rapid cele mai noi informații apărute.

În cazul Twitter, mulți jurnaliști folosesc diverse elemente de software sau monitorizează singuri diverse pagini. Cei de la Reuters, în schimb, se pare că iau în considerare introducere unui sistem automat. Acesta din urmă a fost dezvoltat pe parcursul ultimilot doi ani de zile și a fost dezvăluit în mod oficial în urmă cu o săptămână.

Numit Reuters News Tracer, el are rolul de a identifica cele mai importante știri de pe Twitter, în momentele în care primele informații abia încep să apară. Procesul începe cu detectarea informațiilor și includerea diverselor tweet-uri în categorii, pentru a genera date cu privire la subiectul știrii. De exemplu, tweet-uri care conțin cuvintele ”bombă” sau ”explozie” ar putea intra în categoria atacurilor teroriste.

Ulterior, urmează verificarea. În condițiile în care subiectul știrilor false a fost unul extrem de discutat în ultima vreme, acest pas este extrem de important. Pentru a seapara informațiile autentice de spam, algoritmul acordă un scor în funcție de 40 de factori, cum ar fi numărul de urmăritori, sau imaginile incluse. De exemplu, sunt șanse mari un tweet redactat în totalitate cu litere mari să răspândească informații false.

Dacă tweet-urile în legătură cu un eveniment ating un anumit scor, atunci Reuters poate publica propriul tweet cu privire la respectivul subiect. Instrumentul a fost de ajutor în anumite situații, cum ar fi o explozie recentă în New York, atunci când agenția a publicat știrea cu 15 minute înaintea tuturor.

Conform Wikipedia, Reuters este o agenție de știri, al cărei clienți principali sunt ziarele, televiziunile și alte companii media. Aceasta a fuzionat în luna aprilie 2008 cu compania Thomson Corporation, formând un gigant al informațiilor financiare și media numit Thomson Reuters. Compania a fost înființată în anul 1851 la Londra, de un emigrant german, Paul Julius Reute