02 aug. 2016 | 15:59

Alegerile electorale pe care nu le poți rata: cine ar trebui să conducă partidul „Urzeala Tronurilor”

ACTUALITATE
Alegerile electorale pe care nu le poți rata: cine ar trebui să conducă partidul

Sperăm că cititorii noștri sunt oameni care își exercită, de fiecare dată când au ocazia, dreptul la vot pentru care strămoșii s-au luptat atât de mult. Desigur, după o documentare prealabilă foarte serioasă.

Ei bine, de data aceasta, este vorba despre niște alegeri care ne influențează mai puțin decât prezidențialele, de exemplu. Este vorba de alegerile #GOT2016, care solicită toți fanii „Urzeala Tronurilor” să își exprime părerea legată de cel care ar trebui să conducă cele șapte regate. După cum știe orice fan care se respectă, preaiubitul serial va mai continua cu doar două sezoane, deși varianta unui spin-off ulterior nu rămâne exclusă. Prin urmare, suntem foarte aproape de a afla cine va ocupa Tronul de Fier.

Serialul își are locul bine stabilit în inimile noastre, dar parcă această campanie ingenioasă de marketing îl stabilizează și mai bine. Echipa de promovare a serialului s-a gândit să implice fanii și mai mult în serial, organizând un fel de campanie electorală virtuală, în care personajele cele mai îndreptățite să conducă universul lui George R.R. Martin au campanii demne de niște politicieni veritabili.

Tot ce ai de făcut este să intri pe site-ul thegotparty și să îți alegi preferatul, apoi să îl susții, eventual, printr-un share pe Facebook sau Twitter. Așa cum era, probabil, de așteptat, locurile fruntașe sunt ocupate de Daenerys Targaryen-Tyrion Lannister și Jon Snow-Lyanna Mormont. Nu știm cum văd alții lucrurile, dar nouă ne-ar conveni oricare dintre aceste variante. În orice caz, am votat pentru Jon Snow pentru simplul fapt că o are alături pe Lyanna, pe care nu ai cum să nu o adori.