09 nov. 2016 | 11:05

Alegerea lui Trump a dus la blocarea site-ului canadian pentru imigrație

ACTUALITATE
Alegerea lui Trump a dus la blocarea site-ului canadian pentru imigrație

Alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite i-a făcut pe americani să își dorească să fugă din țară. Drept dovadă, site-ul de imigrație al Canadei a cedat de mai multe ori.

De asemenea, cei de la Business Insider au scris că cel mai citit material al lor a fost „Cum să te muți în Canada și să devii un cetățean canadian”, iar căutările din Google pe aceeași temă au „explodat”. Mulți oameni au fost șocați de rezultatele finale, fiind convinși de victoria lui Clinton.

 

După cum spuneam și mai sus, deznodământul a fost un șoc inclusiv pentru Hillary Clinton, care a refuzat să dea orice fel de declarație. Trump, în schimb, și-a ținut discursul, în stilul caracteristic, invocând visul american: „Vom reîncepe imediat sarcina de a reface ţara aceasta. Mi-am petrecut toată viaţa în afaceri şi am clădit lucruri. Asta vreau să fac şi cu Statele Unite, pentru că am văzut potenţialul pe care îl are această ţară. Oamenii uitaţi din SUA nu vor mai fi uitaţi acum. Vom construi spitale, poduri, autostrăzi, toată infrastructura, care va reveni pe primul loc în lume.

Vom crea milioane de locuri de muncă odată cu dezvoltarea infrastructurii. Vom reuşi să avem grijă de veteranii noştri, pentru că am ajuns să cunosc atât de mulţi în campanie. Ne vom îmbarca într-un proiect de refacere economică şi de dezvoltare şi vom implica cei mai buni oameni posibili pentru beneficiul naţiunii în acest proces. Ne vom înţelege şi vom avea relaţii bune cu toate naţiunile care vor să fie în relaţii bune. Niciun vis nu e prea mare şi nimic nu e prea departe. America nu se va mulţumi cu altceva decât ce e cel mai bun. Trebuie să visăm la lucruri măreţe pentru ţara noastră. Vreau să spun lumii că vom pune interesele Americii pe primul loc, dar vom crea relaţii bune cu toată lumea, vrem parteneriate, nu opoziţii”.