24 iun. 2016 | 20:40

Ai putea să vizionezi filme și seriale offline pe Netflix până la finalul anului

ACTUALITATE
Ai putea să vizionezi filme și seriale offline pe Netflix până la finalul anului

Netflix ar putea să implementeze o schimbare importantă în cadrul serviciului său.

Există numeroși utilizatori care le-au cerut, pe parcursul timpului, celor de la Netflix să implementeze posibilitatea de a viziona filme și seriale în modul offline. Compania se pare că a ținut cont de dorințele utilizatorilor, iar acum un zvon sugerează că ar putea introducere feature-ul respectiv până la finalul acestui an. Nu putem fi siguri că acest lucru se va întâmpla, însă decizia ar fi una extrem de interesantă.

Feature-ul ar fi oarecum similar celor întâlnite în cazul unor servicii precum cele oferite de Amazon și Comcast. Situația este cu atât mai interesantă cu oficialii Netflix au declarat în trecut că nu sunt atât de interesați de materialele video. Motivul principal ar fi legat de complexitatea pe care acestea ar introduce-o. Există, de asemenea, și chestiunea contractelor dintre Netflix și diferiții săi parteneri.

Astfel, cel mai probabil, clienții nu vor putea descărca de la bun început toate materialele oferite în cadrul serviciului. Înțelegerile, pentru moment, fac referire doar la streaming, nu și la descărcări, astfel că ar fi nevoie de noi contracte.

Lansarea Netflix în România a fost prilej de naștere a multor controverse. L-am așteptat mult timp, iar când în sfârșit a ajuns la noi, i-am găsit cusururi, unele mai realiste și întemeiate decât altele. Netflix este cunoscut în lume datorită succesului pe care l-a avut în America prin faptul că oferă milioanelor săi de abonați la filme și seriale de calitate pe care cei interesați le pot urmări non-stop, mulțumită sistemului de playlist online din interiorul aplicației.

Chiar și așa, majoritatea consumatorilor de filme și seriale din România cred că Netflix n-o să învingă niciodată torenții când vine vorba de a oferi acces nelimitat la divertisment de calitate.

În urmă cu ceva vreme, Playtech a publicat un editorial în care era explicat pe larg de ce e normal să plătești un astfel de serviciu și de ce ar trebui să îl alegi în detrimentul piratării. Zilele trecute, Andrada a avut oportunitatea de a discuta și mai detaliat această chestiune, iar răspunsurile au venit chiar de la Joris Evers, vicepreședinte al Netflix în Europa. Interviul este disponibil aici.